Expeditionen blev totalt 8965 km...

Dag 30 /den 6 februari 2012!

-efter 30 dagars vildcamp, savann, halvöknar, tropisk djungel, campingplatser och ett och annat hotel. Vilda djur, offroad, pist, offpist, extrema vägar och asfaltsvägar utan stora hål, och en snitthastighet på 36,6 km/t. Härligt väder, soligt, varmt, mängder av människor och byar, fantastiska badstränder, många nya vänner, tolv länder, nästan nio hundra afrikanska mil, och ett antal valutor. -Kändes det bra att vara tillbaka i Dakar igen.

Ja, nog fick vi allt se afrika på ett nytt sätt. Fantastiska upplevelser och massor med ovanliga händelser och intryck gjorde resan ännu mer intressant och spännande. Varje dag var verkligen som ett nytt oskrivet blad. På morgonen kring frukosten gick vi igenom dagens mål och på kvällen visste vi om vi nådde fram. Ibland låg vi helt fel och ibland hade vi någon vilodag på någon härlig beach...

-Som mannen i Liberia - "Alla går med (machetas) i händerna, stora eller större modeller. Inte som vapen utan som verktyg. Vi stannade en man längs vägen och frågade efter rätt väg. Innan han kom till bilen lade han först ned sin machetas på marken och kom sedan och hjälpte oss med vår fråga". -Det märktes ibland att de folk som haft mycket krig och oroligheter i historien är många mycket trötta på våldet.

Man kan verkligen påstå att vi alla har blivit ett riktigt afrikaäventyr rikare. Tack alla deltagare som var med och gjorde vår expedition till en kanoonresa: Nicklas, Andreas, Maria, Anna och Jonas.

/Vi ses... Rough Expeditions -Tony LarZon