på väg mot Guinea Bissau och södra Senegal...

UR DAGBOKEN den 3:e februari.

Efter sedvanlig frukost satte vi igång och byta höger däck på vagnen p.g.a. punka. Sedan fortsatte vi mot Guinea Bissau. Vägen fortsatte i samma skepnad som tidigare. D.v.s., krokig, väldigt gropig, och tog lång tid att åka kort sträcka på. Vi hade förhoppningar om att när vi väl kommer ner från bergen så blir vägen bättre. Så blev det inte riktigt, vägen blev rakare, men var mestadels bortspolad och groparna var många och djupa. Efter några timmar så försvann den dåliga vägen helt plötsligt. Helt otippat körde vi på en bred slät helt ny asfalterad väg. En fantastisk känsla. Hastigheten steg från 10 km/h till 90 km/h. Ingen vågade riktigt tro att den skulle hålla i sig speciellt länge. Men i 10 mil fick vi köra på den i alla fall.

När det blev dags för lunch stannade vi i en liten stad och skaffade mat. Några tog en baugett-lunch och några tog in på en lokal restaurant. Restuarangen serverade köttgryta med ris. En väldig portion ris med 5 grytbitar till för den angenämna summan 5000 franc per skalle, ungefär 7 kronor och 50 öre.

När vi lämnade byn så lämnade vi även den fina vägen, vi körde åter på en gropig väg mot gränsen. (ännu en väg i 10 km/h).
När vi kom fram till gränsen så fanns en liten polisbyggnad, en liten tullbyggnad och en till myndighetsbyggnad. Resten av husen där var små hyddor. Men utstämplingen gick snabbt och smidigt. Vi körde sedan vidare mot staden Guinea Bissau på lervägar som omgavs av småskog och fält omgivet av en massa minfält.