Lakka beach /Sierra Leone

Ur DAGBOKEN den 29 januari.
* Antal mil idag: 3,6
* Totalt körda mil: 693,8
* Vädret: Soligt och skönt
* Bilen: no problems

Med havet som utsikt åt vi en härlig frukost på hotellet innan vi begav oss mot Tacugama chimpanze sanctuary. Det låg några mil utanför Freetown. Vägen dit var sisådär men vi kom dit och möttes av en skylt som klargjorde att rundvandringar gjordes vid halv elva och fyra. Så nu hade vi fyra timmar att spendera innan det var dags. Vi lagade oss lite lunch och satt och småpratade.

När det var en timme kvar gick vi upp för den mycket braaanta backen och slog oss ner och drack varsin uppfriskande läsk. Runt omkring oss hördes skrik, vrål och dunkande burar, visst fanns det schimpanser här alltid. På rundturen berättade guiden om projekten de håller på med och visade oss runt på området. Totalt fanns det 90 schimpanser som de räddat undan från misära förhållanden.

Turen tog ca 1 timme och när vi var klara så gick vi tillbaka till bilen för att hämta lite packning och mat för kvällen. Tony hade gjort en deal att rundturen och att övernattning hos dem skulle kosta 42 dollar per person. Lite dyrt men pengarna gick också till en bra sak. Vi fick bo i jättefina små hus och tillsammans lagade vi ravioli och tortelini med majs (mat från vagnen) sedan var det dags att krypa ner i våra sängar.