TIWAI ISLAND /Sierra Leone

UR DAGBOKEN!

Jag tror faktiskt att alla trots allt har sovit ganska gott inatt ändå. Humöret var i alla fall på topp till frukosten. Förutom krångliga magar på några av oss. Efter intagen frukost vid vagnen begav vi oss till en grön gummibåt som skulle ta oss ut till Tiwai Island. Väl på ön fick dagens sjukling Andreas bädda ner sig på en brits i skuggan för att vila upp sig medan de andra i gruppen skulle ut och leta apor i djungeln. Här skall finnas tolv arter av primater, spännande.

På rundvandringen såg vi red back coloured monkeys, black back coloured monkeys, black and white back coloured monkeys, en stor rovfågel som lät som en helikopter när den flög ovan oss i djungeln. Stoooora spindlar, koooonstiga spindlar. Efter rundvandringen som varade i ett par timmar serverades det delikat fiskgryta med ris. När lunchen var avklarad gav vi oss ut i den gröna gummibåten för att åka på en sightseeing på floden. Vi steg iland på en mycket varm sandö.

Sedan fortsatte vi upp mot Freetown i vår rosa Land Rover där vi tänkte ta oss till Kent på den sydligaste udden för att sova (förhoppningsvis någonstans med dusch), och för att äta en pizza som vi läst om i lonely planet och därför suktat efter den sedan lunch. Detta var lättade sagt än gjort när mörkret fallit, och vi var utmattade efter dagens strapatser. Vi träffade en kille som sa att han jobbade för det samhället och som sa att han kunde fixa en bra plats för oss att sova på med vakter och en bon fire på stranden men när vi kom ner dit ändrade vi oss direkt. Det kändes inte som en bra plats för sex stycken trötta turister. Vi åkte tillbaka norrut och började prata med några killar på vägen som påstod att även dom kunde fixa ett bra ställe för oss att sova på med vakter, bon fire, toalett och dusch på stranden. Priset ville dom prata om när vi kommit ner, vilket blev vår varningssignal och vi fortsatte uppåt. Vid en poliskontroll längs vägen flörtade Tony till sig att vi skulle få slå läger vid vakterna och efter lite matlagning från köket däckade vi alla.