Det muttrades lite i gruppen om att vi skulle slå läger "JUST HÄR MITT I BYN !!!"

Vi startade från Nana Lodge vid 7 tiden på morgonen. Efter mjölk och flingor från det egna köket bar det iväg mot gränsen tio mil bort till Sierra Leone. De första fyra milen tog två timmar. Sedan körde vi de resterande 6 milen på lite över en timme. Framme vid Liberiagränsen märktes den militära spänningen mycket tydligt. Beväpnade UN bilar fanns överallt.

När vi väl kom in i Sierra Leone strax efter 12 slaget var vägarna mycket dåliga. Vid 20-tiden kom vi fram till nationalparken Tiwai Island. Då hade vi kört 9 mil sedan gränsen. När vi kom till ”gaten” var vi mitt i en liten by och där tog vägen slut. Vi slog då läger mitt i byn, och jag tror att hela byn var samlad kring oss då vi började montera upp tälten och slog på gasolköket för att göra kaffe/tevatten. Vi fick låna toalettnyckeln till en av bybornas toaletter. Det stora intresset för oss tonades dock ned, och efter en stund var det ganska ok.

Det muttrades lite i gruppen om att vi skulle slå läger (JUST HÄR!!! - MITT I BYN).
Hahaha! Rough Expedition skulle bjuda på ytterligare en ovanlig händelse. Vi fick en ganska livad kväll och natten blev temporärt fylld av barnskrik, hög musik från distade högtalare och hundar som skällde. Några gånger vaknade jag till under natten och upptäckte att det var alldeles tyst. Så oljuden måste ha tystnat någon gång. Och givetvis, på morgonen sjöng minaretgubben sina sånger. Någon minaret fanns dock inte, men han hördes ändå. Som någon i gruppen syniskt sa på morgonen efter: "Det var som skön sång då minaretgubben började sjunga". Till saken hör att någon gång på den riktigt tidiga morgonen började tre-fyra barn sjunga en ramsa för oss. Gång på gång, och högt, samma ramsa, hela tiden. Det gick inte att sova mer helt enkelt... De trodde nog att vi uppskattade deras högljudda sång. MEN SÅ VAR INTE FALLET!

Jag försökte få dem att sluta, gav dem bl.a. tomma vattenfaskor vilket de gärna vill ha. Förmodligen blev de väl bara uppmuntrade istället.../hahaha.