Idag kör vi genom Monrovia

UR DAGBOKEN!

Idag var vi uppe med tuppen för vi skall försöka ta oss till Monrovia och sedan vidare till Robertsport. Innan vi åkte så åt vi hotellfrukost som bestod av kaffe/te, omelett och bröd. Nu skulle vägen mot Monrovia bli bättre och så var det också. Glada åkte vi mot Liberias huvudstad och precis vid lunchtid var vi där. Vi hittade ett riktigt flådigt lunchställe, Pas Ribbs. Där åt vi goda hamburgare och club sandwich. Vi passade även på att utnyttja den fina toaletten.

Efter många års krigande i Liberia kunde man tro att vi skulle mötas av ett sönderbombat Monrovia, men tvärtom. Staden var väldigt fin och längs gatorna fanns skyltar med budskap som: ”Ett enat Liberia”, ”betala skatt”, ”använd kondom” ”tvätta händerna innan du äter” osv. Det var en stad som ville framåt.

För att hitta ut ur Monrovia fick vi hjälp av en polis. Han hoppade upp bakom en mopedist och visade vägen. När vi hamnat rätt tackade vi för hjälpen och körde vidare mot vad som tydligen ska vara en bit av paradiset, Robertsport. Vägen dit var kanon tills vi svängde av för att åka de sista 4 milen. Tvättbräda, gupp och backigt., men tanken på havet, vit strand och kall öl gjorde resan lite mer uthållig. Två timmar senare var vi där. Det var inte självklart till en början att detta skulle vara paradiset, övergivna och bombade hus och gav inga direkta tecken på paradis. Men efter några branta backar senare såg vi den lilla skylten till "Nanas Lodge", här var det! Vi körde ner och parkerade precis vid stranden, här skulle vi spendera två nätter. Vi var inte helt ensamma på campingen. Där bodde även fyra belgare som jobbade på ett flygbolag och de hade några dagar över och bodde därför här. Sen var vi i princip ensamma. Vid åtta snåret åt vi middag, kyckling, ris och bönröra med öl eller cola att dricka. Efter en svettig och lång dag var alla trötta och vi sa godnatt.