The canopey walk är en vandring högt upp i träden längs en massa hängbroar...

Kakun National park.

Väl uppe på toppen av kullen så gick vi rakt ut på hängbroarna, första plattformen låg på ca 10 meter över marken. sedan ökade det ända upp till 45 meter högt. Man fick inte lida av höjdskräck för att gå här. Vi gick på de gungande broarna och såg ett fantastiskt vackert grönt landskap. Uppe bland de höga trädtopparna såg man verkligen hur grön skogen var. Det blev många fina foton. Efter The canopey walk käkade vi frukost och packade sedan ihop oss för att åka mot Nationalparken Ankasa, lite längre västerut i Ghana. Vägen dit var mindre och skulle även ta oss vidare till gränsen mot Elfenbenskusten.

Vi kom fram till avfarten mot parken i god tid, klockan hade knappt blivit fyra. Ca 6 km från stora vägen skulle entrén ligga. Nu blev vägen betydligt sämre igen, en grusväg med stora gropar. Den här parken var långt ifrån lika välbesökt, man var tvungen att ha en bil med fyrhjulsdrift och hög markfrigång för att ta sig fram. Väl framme så såg det nästan ut att var övergivet. men så var det inte, vi kunde dock boka guidning samt få en redan idag. Guiden var dock lite tveksam till att vi skulle kunna ta oss fram, vägen var väldigt lerig, så vi kopplade bort släpet och körde vidare...

Han hade helt rätt, det skulle bli väldigt mycket lerigare. Vi fick ta fart och hoppas att vi kunde ta oss igenom, underedet fick sig en rejäl lerinpackning, men vi tog oss igenom.