Vilodag på Big Millis Backyard i Ghana...

Ur DAGBOKEN den 18 januari.
* Antal mil idag: 0
* Vädret: 34 grader soligt men disigt och 100% luftfuktighet
* Bilen: Städning av bil och släp...

I dag skulle vi bara slappa, ta hand om oss och bilen. Vi tog sovmorgon och sedan blev det en brakfrukost. Vi lämnade in kläder för tvättning. (ganska behövligt...) Sedan körde vi igång med att städa bilen. Vi tömde den på alla saker, sopade ur sand och smuts, vädrade ordentligt. Vi våtborstade tältöverdragen, de gick från att vara orangebruna till att bli grågröna, som dom skulle vara.

Det är dags för ett stärkande dopp i havet, på vägen till stranden beställde vi kvällens middag. Det skulle bli hummeri kväll. Vågorna var höga och vattnet var väldigt strömt. Temperaturen var kanon, inte kallt bara lagom svalkande. Sanden och saltvattnet tog hand om den sista känslan av att vara skitig. Nu kände sig all rena, ordentligt rena, för första gången på nästan 2 veckor.

Efter badet fortsatte vi att stöka lite fram till det blev dags för en sen lunch, stort urval och väldigt gott. Big Millis Backyards centrerades runt baren, på baksidan så fanns alla Bungalows och Loft:et. Framför var det en liten öppen yta och sedan fanns restaurangen, juice-baren och ovan-liggande utkikspost över stranden. Musiken som alltid spelades i baren var i huvudsak västerländsk, reggae, hiphopp och blandad musik, Acon verkade vara en favoritartist, hans låtar spelades ofta.

Tony gick igenom allt i vagnen som hade ruskat och studsat i nästan 500 mil.
När det blev dags för middag så infann sig även skymningen, då tändes alla kulörta lampor. Mängder av julgransslinogor som blinkade i olika färger prydde alla offentliga ställen av Big Millis. Hela området kändes som en lugn oas i ett annat ganska kaotiskt Afrika. Middagen som vi beställde var färdig till 18:30, den bestod av sallad, hummer (troligtvis languster) pommes och ketchup. Fantastiskt gott. Efter maten så gick vi vidare till baren där vi tog varsin drink innan det blev sängdags. I baren fanns det mycket att välja bland, bl.a. Big Millis house rum som kostade en halv Cedi, dvs 2 kronor och 20 öre. Det var värt varenda krona. Vi bestämde oss för att i morgon så skulle vi alla ta sovmorgon, sen ta en stor frukost innan vi åkte vidare mot Kakum National park, och vara framme innan mörkret.