När de flesta av oss sov kom elefanterna och gick förbi våra tält...

warning: Parameter 2 to gmap_gmap() expected to be a reference, value given in /storage/content/86/149686/rough.se/public_html/includes/module.inc on line 471.

Ur dagboken den 15 januari.
* Antal mil idag: 32
* Vädret: Sol och ca 32 grader
* Bilen: Byte av drivaxel och medbringare.

Händelser:
Natten kunde man höra flodhästarna i vattnet. När de flesta av oss sov kom elefanterna och gick förbi våra tält. Det var spännande. Vår guid var också nattvakt och höll elden vid liv...

Dagens revelj gick ungefär 0530, vi ville ha en tidig morgon för att kunna få så mycket som möjligt av vad parken hade att erbjuda. På vår rundtur såg vi krokodiler, antilooper, elefanter och bufflar. Vi turades om att sitta på biltaket och se ut över djuren...

Efter några kilometer från nationalparken råkade vi ut för ett litet bilhaveri. Vi konstaderade att det var dax att byta drivaxel och medbringare på höger bakaxel. Medbringare och drivaxel byttes vid vägkanten i gassande solsken, sedan var vi back on track igen.

Men vi kom inte långt innan vi kände att det var dags att hitta någonstans att sova. Vi höll utkik efter vägen för att hitta någon bra plats att fälla upp våra tält. Det tog en stund men till slut hittade vi en bra plats. När vi kommit in en bit och stängt av bilen så upptäckte vi att vi faktiskt stod precis bredvid ett hus. Nyfikna människor kom smygandes ut ur sina små hus och lyste på oss med ficklampor. Vi sa godkväll och frågade på vår knackiga franska om det var okej att vi sov natten på deras mark. Det var såklart inga problem. En efter en kom och tittade när vi slog upp tälten. En riktigt gammal man med käpp såg verkligen förundrade ut och hans tandlösa leende visade att det var nog första gången han såg vita människor i en rosa bil. Vi lagde oss lite nudlar och steg sedan upp i våra tält och sa god natt.