Penjari national park /Benin

warning: Parameter 2 to gmap_gmap() expected to be a reference, value given in /storage/content/86/149686/rough.se/public_html/includes/module.inc on line 471.

Ur dagboken den 14 januari.
* Antal mil idag: 35
* Vädret: Bra.
* Bilen: Stil going strong.

Händelser:
Efter en natts vildcamping ute någonstans i Burkina faso bar det av mot nästa land – Vi skall till det lilla landet Benin. På vägen mot gränsen bunkrade vi upp med baguetter samt gjorde ett misslyckat försök att få tag på gasol och nationella pengar. Någonstans längs landsvägen gjorde vi ett lunchstopp i bästa bödacamping-anda med gladakon-bauguetter med tomater, och banan. Väl framme vid gränsen gick allt både snabbt och smidigt, dock var det den första gången på resan alla var tvugna att visa sin nuna för passpolisen tillsammans med passet. Dessutom kom big mama Africa utan uniform och ville se våra gula kort, och henne vill man inte säga mot!

Efter att vi passerat den smidiga gränsen åkte vi mot Penjari national park, där fick vi en guide som hette Francois, hans tränade ögon skulle hjälpa oss att se de vilda djuren. I parken såg vi olika antilooper, samt lejonspår. På turen fram till lägerplatsen turades vi om att sitta på taket och speja efter djuren. Väl framme vid ”campingen” som bestod av en liten plats intill en sjö slog vi läger. Där tillagade sedan Tony en delikat måltid bestående av ravioli och majs som vi avnjöt innan vi satte oss framför lägerelden och myste en stund. När sedan gäspningarna blev djupare och tätare gick vi och lade oss i tälten, och somnade till flodhästarnas grymtande.