Ougadougou /Burkina Faso

warning: Parameter 2 to gmap_gmap() expected to be a reference, value given in /storage/content/86/149686/rough.se/public_html/includes/module.inc on line 471.

Vad härligt en morgondusch kan vara. Efter hotellfrukosten mekade Tony en stund med bilen. (Tänk vad lite silvertejp, några gummibandsstroppar och ett kulskydd kan göra). Han gjorde en provisorisk lagning av den försvunna gummipackning/behållaren till drivaxeln. Nu är den i alla fall tillfälligt fixad.

Vi körde sedan ca 10 mil till Bobo-Dioulasso. En ganska stor stad, där sökte vi upp med hjälp av en moppeförare ett internetkafé och nätade en timma. (Första stället sedan vi åkte, så "Rough" facebooksida var inte direkt uppdaterad). Sedan köpte vi med oss lite frukter och baguetter som senare skulle bli vår snabblunch i bilen. Milen lade vi bakom oss i rask takt och snart var vi i Burkina Fasos huvudstad Ougodougo. I huvudstaden såg vi två trafikolyckor inom loppet av en halvtimma, det var mopedolyckor båda gångerna. Huvudstaden var ganska typisk för att vara en fattig diktaturstad, stora välordnade huvudvägar med fungerande trafiklysen, men nästan inga bilar. Det var mopedisterna som stod för den stora trafikmängden, det var förstås även en massa lastbilar. Men slående var att en stor del av dom bilarna som fanns var av nyare modell, typ Toyota Landcruiser. Vi lyckades även sniffa upp en snabbmatsrestaurang, väl där intog vi hamburgare och tonfiskmackor – smaskens deluxe! Då har man käkat en Ougadougou -BURGARE då! Efter att ha kommit ut ur huvudstaden körde vi några mil utanför staden för att hitta en passande wild-camp, vilket vi gjorde vid sidan av vägen. Väl där vecklades tälten ut och våra batterier laddades i vad som skulle visa sig bli den kallaste natten hittills.