Med alla rutorna nere flög getingsfären in i bilen...

warning: Parameter 2 to gmap_gmap() expected to be a reference, value given in /storage/content/86/149686/rough.se/public_html/includes/module.inc on line 471.

Ur dagboken den 8 januari.

Det kändes bra att vakna upp efter en natt i det vilda. Efter lite frukost och morgonbestyr kom en liten kille med sina 100 getter förbi. Han tittade nyfiket på vad vi höll på med. Vi spottade tandkräm, vek ihop tält osv. Han blev överlycklig när vi räckte över fem stycken tomma vattenflaskor. Vi vinkade adjö och begav oss mot nationalparken Nikoloko Koba, där lejonen klättrar i träd.

Eftersom vår franska inte är bättre än, baugette, ca´va och merci så tog det en stund att kommunicera vad saker och ting kostade och vad vi ville. Vi bestämde i alla fall att vi skulle ha en guide med oss i parken, och sova i parkens camping. Bara en liten bit in i parken ser vi hur det flyger in hundratals aggressiva getingar i bilen. Alla rutorna var nere, så det var inte svårt att flyga in. Panik utbryter och alla börjar vifta och skrika, aj, aj, aj, aj... Först ut ur bilen var guiden och han sprang, och som han sprang sedan. Vi förstod att det bara var att följa efter. Alla utom Anna och Tony blev offer för den afrikanska getingen. Efter en stund kunde vi ta oss tillbaka till bilen och fortsätta de 3 milen till parkens camping.

Vi körde och kollade på flodhästar i en flod och sedan åkte vi en sväng för att se andra djur. Vid ett tillfälle klev vi ut ur bilen och gick för att spana på nått vi inte visste vad han menade. När vi stod mitt på en öppen yta så förstod vi, vi spanade på buffalos. Som tur var så fanns det inga just där, (skrev någon i dagboken). På väg tillbaka till bilen kände vi oss lite jagade då hundratals babianer följde efter oss i träden och på marken. Väl inne i bilen kunde vi andas ut. Klockan började bli mycket och vi vände oss hemåt. Vi såg även vårtsvin, antiloper, fåglar med mera. När vi var framme vid campingen igen ville vi ha lite mat i magen. Från campingens ”restaurang” fick vi ris med fisk efter ca 1,5 timmes. En fin härlig fisk från Gambiafloden smakade bra efter en lång dag. Sen var det dags för att säga god natt och se fram emot en ny dag.