Snabbfakta

Lediga platser1
Antal länder25
Antal resdagar107

Rough XPD eXtreme - Sweden to South Africa 2019

Dagen för avresa: 21 November 2019

En expeditionsresa som Rough Expeditions länge sett fram emot att få köra. Vi har tidigare aldrig kört hela vägen ned till Kapstaden och godahoppsudden i Sydafrika. Nu skall drömmen bli verklighet. Ska du bli en av de tio deltagarna som får chansen att delta på denna drömmresa? 

EXPEDITIONSRESAN MÅNGA ÄVENTYRARE DRÖMMER OM ATT FÅ GÖRA NÅGON GÅNG I LIVETMEN SOM DE FLESTA TROR ATT DE ALDRIG NÅGONSIN KOMMER ATT FÅ UPPLEVA -Nu är möjligheten här! 

Tag fram din kalender och boka in ditt reseäventyr redan idag så DU inte missar resan. De här tillfällena dyker inte upp speciellt ofta under ett liv. Vi är två ledare från Rough Expeditions och tio deltagare som skall vara med och köra det sanna äventyret, den äkta riktiga spontana expeditionsresan. Den optimala drömresan. Resan är till för dig som "BARA SKALL VARA MED" helt enkelt. 

Som person skall du vara flexibel och kunna ta dagen som den blir. Vara trevlig, hjälpa till med det du kan och älska livet. Du behöver inte vara en atlet, men kunna ta i när det behövs. Vi skall vara två grupper med max sex personer i varje fordon. Resan beräknas ta fjorton till femton veckor att köra och UD:s rekommendationer bör inte vara helt avgörande för dina beslut. Varje dags reseetapp är ett nytt äventyr. Expeditionen blir garanterat ett oförglömligt minne. 
 

EXPEDITIONEN

Resan börjar i Helsingborg och går sedan genom hela Europa ned till Marrakech i Marocko. Det blir en etapp på ca 380 mil genom ett höstigt Europa i ganska snabb takt. I Marrakech tar vi ledigt några dagar.

Sedan fortsätter vi nästa etapp som delvis handlar om att korssa sahaara. Sträckan är på nästan 300 mil i betydligt lugnare tempo till Dakar i Senegal. Här i det svarta afrika blir nästa etappvila. Vi tar några dagars vila vid den råsa sjön "Lac rose" strax utanför Dakar.

Deletapp tre blir första sträckan genom tropikiska regnskogar och genom världens största kakaodistrikt i Elfenbenskusten och mycket mer. Etappen är på ca 330 mil och slutar i Accra i Ghana. Med några dagars vila och rekreation på "BIG MILLYS BACKYARD" utanför Accra får vi garanterat det vi önskar, innan den sista och längsta deletappen börjar. Vi har från Accra, ca 800 mil kvar till Kapstaden. 

Observera, ingenting är spikat och justeringar kan bli aktuella. Vi får se vad som händer. Förbered dig för ett äkta expeditionsresa genom 25- tal länder.

Länder som vi idag planerar köra igenom är: Sverige - Danmark - Tyskland - Luxemburg - Frankrike - Spanien - Marocko i nordafrika - Västsahara - Mauretanien - Senegal/Västafrika - Guinea - Elfenbenskusten - Ghana - Togo - Benin - Nigeria - Kamerun - "Ekvatorialguinea" - Gabon - Kongo Kinshasa - Angola - Namibia - Sydafrika. /Vi reserverar oss för eventuella justeringar i reseplanerna.

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du tre val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen? eller ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller spänna upp våra coola hängmattor mellan bilarna eller några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det nog bushcamps i det vilda. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. Icke svenska medborgare bör kontrollera vad som gäller för dem.
Mauretanien. Guinea. Elfenbenskusten. Ghana. Togo. Benin. Nigeria. Kamerun. Ekvatorialguinea. Gabon. Kongo Kinshasa. Kongo Brazzaville. Angola.  

INGÅR I PRISET
* Mycket erfarna expeditionsledare.
* Resan till Kapstaden från Sverige i våra fullt expeditionsutrustade
   Land Rover Defender.
* Du själv är med och kör bilarna. (Inget körkrav).
* Samtliga bilkostnader: Diesel, skatter, försäkringar, färjor, service
   och eventuella reparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen
   "Carnét d passage".
* Boende är busch/wildcamp i våra taktält, marktält, resesängar
   och hängmattor.
* Frukost, kaffe/the.
* Ditt livs reseäventyr.

TILLKOMMER
Dina egna kostnade som:
* Resekostnader till startdestinationen Helsingborg.
   Flygresan hem till Sverige från måldestinationen Kapstaden:
   ca 4000 kr (boka ca 3 månader före avresan).
* Visum: från 500 kr/st och uppåt. (snittpris ca 800 kr).
* Entreavgifter till djur och nationalparker etc: uppskattat ca 1500-2000 kr.
* Vithajsafari i Sydafrika: 100 USDollar (valfritt).
* Eventuella guider: oftast frivilligt.  
* Mat: betydligt billigare än i Sverige.  
* Eventuella campingplatser/hotellnätter/guesthouse:    
* Fickpengar
 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Helsingborgs färjeterminal mot Danmark. Preliminär ankomstdag till sludestinationen är den 6 mars 2020. Exakta tider för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information se fliken INFORMATION. (Du kan också kliva på expeditionen i Marrakech, Dakar eller Accra, se övriga resor). 

PRISET: 69 500 kr
Handpenningen är 20 % av priset och betalas vid bokningen som din bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas senast 180 dagar före avresan. 


BANKGIRO: 386-8163

Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB

 

Lediga platser1
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!