Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris67500 kr
Antal länder25
Antal resdagar104

Rough XPD Extreme - Sweden to South Africa 2019

Dagen för avresa: 21 November 2019

En expeditionsresa som Rough Expeditions länge sett fram emot att få köra. Vi har tidigare aldrig kört hela vägen ned till Kapstaden och godahoppsudden i Sydafrika. Nu skall drömmen bli verklighet. Ska du bli en av de tio deltagarna som får chansen att delta på denna drömmresa? 

EXPEDITIONSRESAN MÅNGA ÄVENTYRARE DRÖMMER OM ATT FÅ GÖRA NÅGON GÅNG I LIVETMEN SOM DE FLESTA TROR ATT DE ALDRIG NÅGONSIN KOMMER ATT FÅ UPPLEVA -Nu är möjligheten här! 

Tag fram din kalender och boka in ditt reseäventyr redan idag så DU inte missar resan. De här tillfällena dyker inte upp speciellt ofta under ett liv. Vi är två ledare från Rough Expeditions och tio deltagare som skall vara med och köra det sanna äventyret, den äkta riktiga spontana expeditionsresan. Den optimala drömresan. Resan är till för dig som "BARA SKALL VARA MED" helt enkelt. 

Som person skall du vara flexibel och kunna ta dagen som den blir. Vara trevlig, hjälpa till med det du kan och älska livet. Du behöver inte vara en atlet, men kunna ta i när det behövs. Vi skall vara två grupper med max sex personer i varje fordon. Resan beräknas ta fjorton till femton veckor att köra och UD:s rekommendationer bör inte vara helt avgörande för dina beslut. Varje dags reseetapp är ett nytt äventyr. Expeditionen blir garanterat ett oförglömligt minne. 
 

EXPEDITIONEN - ETT TUSEN SJUHUNDRA MIL

Resan börjar i Helsingborg och går sedan genom hela Europa ned till Marrakech i Marocko. Det blir en etapp på ca 400 mil genom ett vintrigt Europa i snabb takt. I Marrakech tar vi ledigt några dagar. Sedan fortsätter vi nästa etapp som delvis handlar om att korssa sahaara. Sträckan är på ca 280 mil i betydligt lugnare tempo till Dakar i Senegal. Här i det svarta afrika blir nästa etappvila vid den råsa sjön "Lac rose". Deletapp tre blir första sträckan genom tropikiska regnskogar och genom världens största kakaodistrikt i Elfenbenskusten och mycket mer. Etappen är på nästan 300 mil och slutar i Accra i Ghana. Med några dagars vila och rekreation på "BIG MILLYS BACKYARD" får vi garanterat det vi önskar innan den sista och längsta deletappen börjar. Vi har nu ca 750 mil kvar till Kapstaden. 

Observera, ingenting är spikat. Vi får se vad som händer. Med 104 dagar blir det ca 16 mil om dagen i snitt att köra. Fast ibland kör vi många mil och ibland står vi helt stilla. Förbered dig för ett äkta reseäventyr genom 25- tal länder i "direktsändning".

Länder som vi idag planerar köra igenom är: Sverige - Danmark - Tyskland - Luxemburg - Frankrike - Spanien - Marocko i nordafrika - Västsahara - Mauretanien - Senegal/Västafrika - Guinea - Elfenbenskusten - Ghana - Togo - Benin - Nigeria - Kamerun - Ekvatorialguinea - Gabon - Kongo Kinshasa - Angola - Namibia - Sydafrika. /Vi reserverar oss för eventuella justeringar i reseplanerna.

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du tre val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen? eller ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller spänna upp våra coola hängmattor mellan bilarna eller några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det nog bushcamps i det vilda. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. Icke svenska medborgare bör kontrollera vad som gäller för dem.
Mauretanien. Guinea. Elfenbenskusten. Ghana. Togo. Benin. Nigeria. Kamerun. Ekvatorialguinea. Gabon. Kongo Kinshasa. Kongo Brazzaville. Angola.  

INGÅR
Resan till Kapstaden från Sverige i våra fullt expeditionsutrustade Land Rover Defender. Diesel och övriga bilkostnader, eventuella reparationer. Den dyra biltulllhandlingen "Carnét d passage". Boende är busch/wildcamp i våra taktält. Frukost. Ditt livs reseäventyr.

TILLKOMMER
Flyg. Visum. Mat. Eventuella campingplatser/hotellnätter. Inträden till olika djur och nationalparker etc. Fickpengar. 
Angående flyg, vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste flygen. 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Helsingborgs färjeterminal mot Danmark. Sludestinationen är Kapstaden. Exakta tider för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information se fliken INFORMATION. (Du kan också kliva på expeditionen i Marrakech, Dakar eller Accra). Expeditionen beräknas vara avslutad i slutet på mars eller början på april 2020.

PRISET: 67 500 kr från Sverige

 - från Marrakech i Marocko den 1 december: 63 500 kr
 - från Dakar i Senegal den 21 december: 49 500 kr
 - från Accra i Ghana den 13 januari: 43 000 kr
 

SKA DU BLI EN AV DE TIO DELTAGARNA? -GÖR EN INTRESSEANMÄLAN
VI BÖRJAR SNART KONTAKTA DIG SOM GJORT EN INTRESSEANMÄLAN FÖR ATT SAMLA IHOP GRUPPEN SOM SKALL DELTA. 

Om platser finns kvar kommer de att släppas för öppen bokning tolv månader före avresan. Du som gör en föranmälan är garanerad att få resan till utsatt pris. 

Gör en intresseanmälan. Skriv sedan ett brev till oss och motivera varför just DU skall med på resan :) Vi kontaktar dig innan resan släpps på vår hemsida och ger dig chansen att boka din plats före den blir bokningsbar. 

När vi släppte resan "Rough Expeditions, Xtreme II" för bokning fanns det bara en plats kvar på resan när den blev bokningsbar. Nu kommer en ny chans till dig som drömmer om att få köra en expeditionsresa till Sydafrika.

"En riktig äventyrsresa startar inte på avresedatumet, den börjar redan den dagen du bestämde dig att följa med" /Rough Expeditions

HAR DU FRÅGOR ELLER BARA VILL PRATA?

RING OSS PÅ +46 (0)70 67 64 777

Observera)
Reservation för eventuella förändringar i resplanen, krig och andra oroligheter kan orsaka förändringar i planerna eller att resan ställs in. Den exakta startdagen kan komma att justeras något innan resan blir bokningsbar
.  Du som gör en INTRESSEANMÄLAN kommer hållas informerad.

Pris67500 kr
Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!