Snabbfakta

Lediga platser4
Pris19995 kr
Erbjudande12500 kr
Antal länder4
Antal resdagar22

Rough Expeditions, Västafrika till Nordafrika

Dagen för avresa: 16 April 2018

RESAN FÖR DIG SOM UPPSKATTAR FRIHETSKÄNSLAN LÅNGT BORTOM STRESS OCH MASSTURISM! 

-Stäng av mobilen, glöm klockan och vardagens veckoagenda hemma. Vi skall korsa sahara och mycket mer på tre veckor. Det blir garanterat en helskön resa med upplevelser du aldrig vill glömma. /Welcome

Kom dagen innan så hämtar Rough Expeditions upp dig på Dakars flygplats och kör dig sedan till startlägret vid den salta sjön "Lac rose". Ett perfekt ställe att vila ut på efter en lång flygresa. Entussiasmen lär inte minska när vi med en kall dricka vid poolen tar fram kartmaterialen och går igenom vår tänkta resesträcka. 

EXPEDITIONSRESAN 
Vi skall korsa sahara och köra några av den mytomspunna motortävlingen "Paris-Dakars" sträckor och möta sahaara på ett sätt få har gjort. Det blir sandkörning på pister och offpist bland sanddynorna. Wildcamps långt ut i det oändliga. Men innan dess väntar äventyren på oss redan i Senegal. Mangroveträsken, Senegalfloden, krokodiler och andra vilda djur. Slavön Goré och fiskestaden St Louise. Ja, det här är bara början. Savannkörningen med offroad som helt enkel är skitkul.

Västsaharas kustväg med sina klippstup längs vägen rakt ner i havet i mil efter mil efter mil. Och Mauretaniens hetta därute. Och tänk om vi får en stjärnklar natt därute i öknen, då blir det garanterat en kosmisk upplevelse av en stjärnhimmel av sällan skådat mått. Och den sista etappen som blir bergskörningen över nordafrikas högsta berg "high atlas". Bergsetappen som nog kan få vem som helst att sätta frukosten i halsen under vissa etapper. High Atlas är en värdig avslutning på ett reseäventyr av stora mått, innan vi slutligen kommit fram till den mytomspunna staden Marrakech i Marocko ca 400 mil senare. 

Inget färdigt program finns. Reseagendan är öppen och spännande. Resan har oändliga möjligheter att bli det vi önskar, "ett minne för livet". 

INGÅR I PRISET
Våra expeditionsutrustade Land Rover Defenders och en terränggående vagn. Diesel och samtliga bilkostnader. Du deltar i körandet av bilarna, (dock inget krav att köra). Boende 22 nätter i våra taktält/hängmattor och resesängar inklusive frukost. När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig en checklista som hjälper dig med dina förberedelser inför din expeditionsresa med Rough Expeditions.

TILLKOMMER
Flygbiljett till start och från slut- destinationen. Brukar kosta ca 3000 sek totalt. Visum till Mauretanien skaffar vi i Dakar. Mat. Fickpengar. Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste flygresorna. 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Vi startar resan från Dakar i Senegal, och slutdestinationen är den mytomspunna staden Marrakech i Marocko. Exakta tider för upphämtning och avsläpp framkommer senare. 
För mer generell information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.
 

SISTA MINUTEN PRIS:
ENDAST 12 500 kr
 

Handpenningen är 4000 kr och betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 


BANKGIRO: 386-8163

Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris19995 krErbjudande12500 kr
Lediga platser4
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!