Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris14750 kr
Antal länder9
Antal resdagar21

Rough Expeditions, Sverige till sahara i Marocko

Dagen för avresa: 14 September 2018

HAR DU SVÅRT ATT FÅ LEDIGT FÖR HELA ÄVENTYRET? TJÄNA FEM DAGAR OCH HOPPA PÅ RESAN I MALAGA I SÖDRA SPANIEN! ISTÄLLET!

Äventyret börjar med en helskön sen- sommarresa genom Europa. 

Danmark - Tyskland - Luxemburg - franska centralmassivet - Andorra - spanska solkusten - båt över gibraltarsund - Riifbergen - saharaöknen på riktigt - pistroads mellan Merzouga och Zagora - offpist i sahaara - Highatlasbergen - Marrakech.

Med Rough Expeditions får du köra våra expeditionsutrustade Land Rover Defenders från Helsingborg i Sverige och runda Spaniens kustväg ända ner till Marocko i Nordafrika. Vi kör sedan ner till saharaöknen och vidare över de stora och imponerande high atlasbergen på vår väg till Marrakech. 

Äventyret Sverige till Marocko är inte någon guidad rundresa. Med tre veckor på oss har vi ganska bra med tid för de naturliga äventyr vi garanterat stöter på under vår resa. Frihetskänslan är en viktig ingrediens på Rough Expeditions resor. Vi skall köra många mil, så självklart, vissa deadlines bör vi ha passerat vid vissa datum, och vissa etapper i Europa blir självklara transportsträckor.   

Vi skall köra två äkta Afrikautrustade Land Rover Defenders och en offroadvagn. Resan startar vid niotiden från Helsingborgs färjeterminal och ca 8-9 dagar senare skall vi vara vid båten som går över till Afrika från södra Spanien. Har vi tur får vi kalasväder genom Europas vägar med härliga beachcamper. Är det regnigt väder kommer vi bara fortare till Afrika :) 

Du som deltagare skall gilla att köra och åka bil. Resan går i två etapper, Helsingborg till Algeciras via Montpelier, Barcelona, Valencia, La Manga mm är den första. Den sträckan handlar delvis om att "käka mil" i Europa, och upptäcka platser du senare vill tillbaka till. Men det lär bli ett flertal härliga beachcamps längs medelhavet. 

Del två är något helt annat. 
Här börjar ett spännande reseäventyr som få människor får vara med om under sin livstid. Du skall vara med och köra fullt expeditionsutrustade 4x4 ekipage genom Riifbergen med sina grymma bergsklyftor i norra Marocco. Vi skall köra ända ned till det äkta sahaaraöknen. Där vägarna tar slut och pisterna växer fram, och ibland blir det bara helt grym offpist i sanddynorna. Sist vi körde denna sträckan i öknen blev det ett historiskt regnväder som skapade översvämningar överallt. Pisterna i sahaara tar några dygn att köra igenom och du kommer aldrig att glömma dem. 

Efter äventyret i sahara byter vi ut pisterna mot fantastiska bergsvägar över nordafrikas högsta berg. Det blir en värdig avslutning på ett riktigt reseäventyr att ta oss över highatlasbergen till slutmålet som är den mytomspunna staden Marrakech.

Eftersom det inte är en guidad resetripp så kan vi inte berätta om vad som kommer hända. Men du kan vara säker på att det är mycket som händer och sker på en sådan här typ av resa. Oftast så vildcampar vi. Men en och annan campingplats kan det också bli. Vi bor i våra taktält på bilarna och den som vill kan sova under bar himmel i våra stabila expeditionssängar. Du kan också välja att bo i våra exklusiva hängmattor mellan bilarna eller bland några palmer. Vi kommer köra igenom trevliga små byar som man bara måste stanna till och besöka lite.

Ibland köper vi med oss mat längs vägen och grillar själva när vi slagit läger för dagen. Det är oftast de spontana händelserna som blir de största samtalsämnena kring lägerelden. Äventyrsresan avslutas vid poolen på en trevlig camping strax utanför Marrakech. /Välkommen.  

INGÅR I PRISET
Bilar, diesel och samtliga bilkostnader. Färjan till Tyskland. Boende i våra taktält och frukost.

TILLKOMMER
Flyg hem från Marrakech. Färjan över till Afrika ca 25 euro. Mat. Eventuella campingavgifter i Europa. Fickpengar.
(Enkel flygresa brukar gå att hitta för under tusenlappen). Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste flygresorna.

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Resan startar vid Helsingborgs färjeterminal (SCANDLINES till Helsingör i Danmark) och avslutas preliminärt den 4 oktober i Marrakech. Exakta tider redovisas senare. Du kommer få en Information och checklista som hjälper dig med alla förberedelserna.

ÖVRIG INFORMATION
Rough Expeditions kör bara upplevelseresor i direktsändning. För mer generell information om resan, bilarna och övriga frågor. Samt recensioner från andra resenärer som deltagit på tidigare resor, hittar du under fliken INFORMATION.

PRIS: ENDAST 14 750 kr - SÄKRA DIN PLATS OCH BOKA IDAG 
Handpenningen är 4000 kr och betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 
  


HANDPENNING: 4000 kr betalas vid bokningen och bekräftar din bokning
. Resterande belopp skall betalas senast 90 dagar före avresan.

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris14750 kr
Lediga platser5+Relaterade resorRough Expeditions, Marocko oktober 2018
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!