Snabbfakta

Lediga platser2
Pris39750 kr
Antal länder12
Antal resdagar52

Rough West Africa around Expedition "eXtreme III"

Dagen för avresa: 19 December 2018

 

R DIG SOM VILL HA NÅGOT EXTRA ATT SE FRAM EMOT!!!
-Expeditionen är en av våra tuffaste resor -hitintills. 

Samtliga bilder är från Rough Expeditions, Extrem II, som avslutades den 27/2 2018.

Det här blir tredje och förmodligen sista gången vi kör denna expedition. Resan är stor och krävande och går genom nästan alla länder i hela Västafrika. Första gången vi körde den var i januari 2012 och då var den på endast 30 dagar. Andra gången 2018 var på 42 dagar. Och denna sista gång planeras resan köras på hela 52 dagar. Varje resa har sitt eget liv, ingen är den andra lik...

Expeditionen startar i DAKAR, och resan är för dig som gillar utmaningar utöver det vanliga. Om du gillar det oförutsägbara och att resa efter en ganska öppen reseagenda. Om du vill ha ett äventyr långt bortanför massturism och hysteriskt jagande efter nya sevärdheter. Om du istället kan låta upplevelserna och äventyren möta dig så är det här din resa. 

Och om du verkligen vill uppleva det äkta spontana Afrika och kan tänka dig att köra våra robusta och expeditionsutrustade Land Rover Defenders genom hela VästAfrika, då har du hittat rätt resa.  

Vi startar resan i Senegals huvudstad Dakar, som är den västraste punkten i hela Afrika. Resan är en äkta expeditionsresa med allt vad det innebär.

Expeditionsresan är till för dig som inte låter UD:s rekommendationer vara helt avgörande för dina beslut. Här blir det mycket köra av och du som bokar dig skall nog ha tänk dig för några gånger innan du gör det. Du kommer köra genom många länder och garanterat upptäcka Afrika på ett nytt sätt. Varje dags reseetapp är ett nytt äventyr. Expeditionen blir ett oförglömligt minne.

EXPEDITIONEN 
Senegal - norra Guinea - norra Elfenbenskusten - Burkina Faso - Benin - Togo - Ghana - södra Elfenbenskusten - Liberia - Sierra Leone - Guinea Conakry och Bissau - Gambia - Senegal. Vi reserverar oss för yttre omständigheter som kan påverka den planerade reserutten. 

BOENDE
Under expeditionen bor vi i våra taktält på bilarna och på terrängvagnen. Vi har också lösa resesängar med och coola hängmattor att sova i. Oftast blir det bushcamps i det vilda. Campingplatser när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva på vårt eget gasolkök. 

VISUMLÄNDER
Guinea, Elfenbenskusten, Burkina Faso. Benin. Togo. Ghana. Liberia. Sierra Leone och Guinea Bissau.

INGÅR I PRISET
En expeditionsresa runt hela Västafrika i Rough Expeditions expeditionsutrustade Land Rover Defenders. Diesel och samtliga bilkostnader. Bushcamps och boende i våra taktält inklusive frukost. När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig en checklista som hjälper dig med förberedelserna inför din resa.

TILLKOMMER
Visum. Flyg. Eventuellt något billigt hotel/gesthouse. Eventuella entreavgifter. Mat, Fickpengar. Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste flygen.

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Exakta uppgifter för tider och upphämtning/avsläpp framkommer senare. Preliminär ankomstdag till Dakar är 52 dagar efter start. För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.

PRIS: 39 750 kr - SÄKRA DIN PLATS OCH BOKA IDAG 
 Handpenningen är på extremresor 20% av priset. Och slutbetalningen skall vara utförd senast 120 dagar före avresan.
  

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris39750 kr
Lediga platser2
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!