Snabbfakta

Lediga platser5
Pris16500 kr
Antal länder4
Antal resdagar13

Rough Expeditions, Nordafrika till Västafrika

Dagen för avresa: 30 December 2018

FIRA NYÅRSAFTON I MARRAKECH!

Rough Expeditions hämtar upp dig på Marrakech flygplats och kör dig sedan till startdestinationen för detta spännande reseäventyr. DU och några galningar till skall delta i en resa genom Nordafrika från Marrakech i Marocko ända till Dakar i Senegal i expeditionsutrustade Land Rover Defenders. /Welcome   

EXPEDITIONEN
Två expeditionsbilar med max sex personer i vardera bil och ett terrängsläp. Vi har kök och mycket utrustning i vagnen. Tre stycken 4-manna taktält, ett flertal resesängar och hängmattor. Och DU är med och kör bilarna hela sträckan till Dakar i Senegal. Vi har komradio mellan bilarna och satellittelefon vid nödfall.

Vi har nästan 300 mil (+-) till Dakar och det blir mycket Västafrika och saharas öknar. Vi skall köra kustvägen genom Marocko, ”Västsahara” och Mauretanien, men börjar med high atlasbergen i Marocko. Agadir, TanTan som är "port of sahaara"  Laayounne, Dakhla, Nouadhubou, Noackchott och St Louis är några städer vi besöker förutom alla små byar. Sista sträckan vid diamagränsen Mauretania och Senegal kan bli en riktigt spännande sträcka med pister, offpist och offroad. 

I Västra Marocko finns det miljontals landminor så där kör vi bara på de kända vanliga allfartsvägarna. De minerade etapperna är markerade. När vi kommit till Senegal tar vi in på en camping i st louis. Slutdestinationen Dakar är staden du aldrig glömmer...

Resan avslutas vid saltsjön "Lac rose" strax utanför Dakar. På samma plats som den mytomspunna motortävlingen Paris-Dakar gjorde.

Vi reserverar oss för eventuella oväntade inslag som kan förändra vår tänkta grundagenda.

INGÅR I PRISET
Ca 300 mil i expeditionsutrustade Land Rover Defenders. Diesel och samtliga bilkostnader. 13 nätter i våra taktält inklusive frukost. När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig en checklista som hjälper dig med dina förberedelser inför din expeditionsresa med Rough Expeditions.

TILLKOMMER
Flygbiljett till start och från slut-destinationen. från ca 4000 sek. Visum till Mauretanien. Mat. Fickpengar och eventuella inträden i nationalparker och djurreservat etc. (Vi hjhälper dig gärna att hitta de billigaste flygresorna.)

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Vi startar resan från Marrakech i Marocko. Exakta tider för upphämtning och avsläpp framkommer senare. Preliminär ankomstdag till Dakar är den 10 januari 2019. 
För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.
 

PRIS: 16 500 kr - SÄKRA DIN PLATS OCH BOKA IDAG 
Handpenningen är 4000 kr och betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 


Handpenningen betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 

TIPS) Erbjudande!
Kombinera expeditionen med resan "Rough Expeditions Xtreme III" som startar den 17/1 från Dakar. Då får DU hela 58 dagar spännande expeditionsresa plus sex extra vilodagar i Lac rose/Dakar mellan resorna. Priset för kombon blir då endast 49 750 kr. (totalt 64 dygn) 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris16500 kr

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!