Snabbfakta

Pris14500 kr
Antal länder4
Antal resdagar14

Rough Nordafrika till Västafrika Expedition

Dagen för avresa: 28 November 2018

--- ACROSS THE SAHARA --- 

Rough Expeditions hämtar upp dig på Marrakech flygplats och kör dig till startdestinationen som är "Camping le relaise" strax utanför stan. Vi skall köra genom Nordafrika från Marrakech i Marocko till Dakar i Senegal i våra expeditionsutrustade Land Rover Defenders. 

EXPEDITIONEN

Vi har nästan 300 mil (+-) till Dakar och det blir en resa genom höga berg och kargt ökenlandskap med mycket varierad körning. Vi planerarl öra kustvägen genom Marocko, ”Västsahara” och Mauretanien. Vi börjar med en väldigt vacker och spännande etapp över de mäktiga high atlasbergen i Marocko. Agadir, TanTan som är "port of sahaara" Laayounne, Dakhla, Nouadhubou, Noackchott och St Louis är några städer vi besöker förutom alla små byar. Sista sträckan vid diamagränsen Mauretania och Senegal brukar bli en sträcka med pister, offpist och offroad. Vi planerar att avsluta resan med att köra genom nationalparken med med vilda djur i västra Senegal. Kanske vi får ett möte med de stora bufflarna och noshörningarna.

I Västra Marocko finns det miljontals landminor så där kör vi bara på de kända vanliga allfartsvägarna. Resan avslutas vid den salta sjön LACROSE strax utanför Dakar. På samma plats som den mytomspunna motortävlingen Paris-Dakar gjorde.

Vi reserverar oss för eventuella oväntade inslag som kan förändra vår tänkta grundagenda.

INGÅR I PRISET
Ca 300 mil i expeditionsutrustade Land Rover Defenders. Diesel och samtliga bilkostnader. 14 nätter i våra taktält inklusive frukost. När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig en checklista som hjälper dig med dina förberedelser inför din expeditionsresa med Rough Expeditions.

TILLKOMMER
Flygbiljett till start och från slut-destinationen. från ca 4000 sek. Visum till Mauretanien. Mat. Fickpengar och eventuella inträden i nationalparker och djurreservat etc. 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Vi startar resan från Marrakech i Marocko. Exakta tider för upphämtning och avsläpp framkommer senare. Preliminär ankomstdag till Dakar är den 11 december. 
För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.
 

PRIS: 14 500 kr - SÄKRA DIN PLATS OCH BOKA IDAG 
Handpenningen är 4000 kr och betalas vid bokningen. Vi sänder dig ett reseavtal för underskrift när handpenningen är betald. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 


Handpenningen betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 

 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris14500 kr
Relaterade resorRough Väst/Nord- Afrika expedition

INTRESSEANMÄLAN

-Om en plats blir ledig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!