Snabbfakta

Lediga platser2
Pris12500 kr
Erbjudande9995 kr
Antal länder1
Antal resdagar9

Rough Expeditions, Marocko "highatlas & sahaara"

Dagen för avresa: 11 Maj 2018

 Rough Expeditions älskar Marocko!
-Och med den här resan kommer DU garanterat upptäcka varför vi gör det. Maj är också en väldigt bra årstid för en Marockoresa.

Marocko har för Rough Expeditions blivit lite av en härlig ögonsten. Det är ett land med oändligt många "highlights" som vi gärna åker tillbaka till. Så fort man har lämnat turiststråken är Marocko ett fantastiskt land att lära känna. Bergsfolken, berberna, beduinerna. Ja den äkta Marockanen. Den goda Marockanska maten och de många rykande grillställena längs vägarna är helt enkelt underbara. Och deras härliga attityd att möta nya människor på kan man gärna ta med sig hem.

Marockos klimat och de olika landskapen och terrängerna kan verkligen bjuda på fantastiska och omväxlande naturupplevelser. De oändliga vidderna och riktigt höga och snöklädda bergsmassiv med vyer som verkligen lämnar avtryck inom en. Kustvägarna som tvärt avgränsar den gigantiska platta sahaaraöknen med den oändliga helblåa atlanten. Gränsen är ett långt klippstup rakt ned i havet där vattenmassorna i stora vågor fullständigt krossar in mot klippväggen i mil efter mil efter mil. Och inte minst de fantastiska äkta sandöknen med sanddynor som ser ut som gigantiska havsvågor. Och att just där i sanddynorna få slå ett nattläger är en upplevelse man aldrig glömmer.

Att i Marocko tillsammans med ett mindre gäng äventyrare få ha tillgång till och köra två väl expeditionsutrustade Land Rover Defenders och en terrängvagn är en både spännande och mycket roligt sätt att resa på. Faktiskt så är det fortfarande en drömresa för oss själva att köra våra Marockoresor och vi kommer göra det så länge vi älskar det :)

På och i ekipagen har vi taktält, hängmattor och egna resesängar. Det gör att vi kan ta oss fram nästan vart som helst och vi blir mycket flexibla. Vi kan i stort sett bo vart som helst på våra resor. I vagnen har vi också ett komplett kök för goa kvällsgrillningar kring lägerelden. Och på morgonen äter vi frukost innan dagens reseetapp.

Det är därför vi så gärna kör våra återkommande resor i Marocko. Om du gillar att resa med en ganska flexibel reseagenda och där nyfikenheten kan driva oss att svänga av vägar och pistleder och helt köra "offpist" för att hitta den perfekta platsen för vårt nästa nattläger, då kommer DU gilla det här.

Den här Marockoresan kommer gå ungefär som kartbilden på google maps visar. Vädret i Marocko såhär års är toppen. Vi reserverar oss för eventuella oväntade inslag som kan förändra vår tänkta grundagenda.

INGÅR I PRISET
En äventyrsresa på ca 150-200 mil i Rough Expeditions expeditionsutrustade Land Rover Defenders. Diesel och samtliga bilkostnader. Bushcamps och boende i våra taktält inklusive frukost. Eventuella campingavgifter. När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig en checklista som hjälper dig med dina förberedelser inför din resa.

TILLKOMMER
Flyg till och från Marrakech brukar gå att hitta från 1500 t/r. Eventuellt något billigt hotel/gesthouse. Mat, Fickpengar. Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste flygen. (Flyg Sverige/London och London/Marrakech då hittar man billigare resor med Ryanair. Norwegian flyger billigt hela vägen dit i en resa).

 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Exakta uppgifter för tider och upphämtning/avsläpp framkommer senare. För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.

ORDINARIE PRIS 12 500 kr - SISTA MINUTENPRIS 9995 KR

Handpenningen är 4000 kr och betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris12500 krErbjudande9995 kr

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!