Snabbfakta

Lediga platser3
Pris45500 kr
Antal länder7
Antal resdagar52

Rough Expeditions, Ghana till Sydafrika ”extreme”

Dagen för avresa: 15 Januari 2020


--- VI FIRAR TIOÅRS JUBILEU
M I ÅR ---

"JUBILEUMSERBJUDANDE -
TVÅ PLATSER"

Vi vill ge en present till alla våra tidigare resenärer och till dig som helt ny.
- Du som tidigare deltagit på en resa får hela 20% rabatt på priset.
- Övriga nya resenärer får 10% rabatt.

/Erbjudandet gäller från idag och senast till den 30:e maj 2019. 


 VI kör resan - DU kör bilarna.

Rough Expeditions "Accra to Cape Town" är en resa på ca 850 mil och går till Sydafrika. Äventyret beräknas ta nästan 8 veckor och startar den 15 januari 2020.

Detta är inte någon guidad resa så förvänta dig ingen guidning. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära som punkteringar, rasade växellådor, scorpioner och möten med lejon, typ. Och fantastiska utsikter och god mat. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Det är vi som är med på resan som gör expeditionen till vad den skall bli. Vi får se vad som händer. Självklart har "Rough" en grundagenda för när vi skall ha passerat vissa points.  Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som hände. 

VI anordnar expeditionsresan med upplevelser som få människor tidigare varit med om, och ytterst få någonsin kommer att få vara med om. Om DU gillar det oförutsägbara och att resa efter en ganska öppen och naturlig reseagenda?

Om DU vill ha ett äventyr långt bortanför massturism och hysteriskt jagande efter nästa sevärdhet? Om DU istället kan låta upplevelserna och äventyren möta dig? Och kan DU också tänka dig att själv köra våra robusta och expeditionsutrustade 4x4 Land Rover Defenders? -Då har DU hittat rätt resa.

Länder som vi planerar köra igenom är:
Ghana - Togo - Benin - Nigeria - Kamerun - Ekvatorialguinea - Gabon - Kongo Kinshasa - Angola - Namibia - Sydafrika.
/Vi reserverar oss för eventuella justeringar i reseplanerna.

 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen, eller i något av marktälten? Eller ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller spänna upp våra coola hängmattor mellan bilarna eller några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det nog bushcamps i det vilda. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. Icke svenska medborgare bör kontrollera vad som gäller för dem.
Ghana. Togo. Benin. Nigeria. Kamerun. Ekvatorialguinea. Gabon. Kongo Kinshasa. Kongo Brazzaville. Angola.  

INGÅR
Resan till Kapstaden från Accra i våra fullt expeditionsutrustade Land Rover Defender. Diesel och övriga bilkostnader, eventuella reparationer. Den dyra biltulllhandlingen "Carnét d passage". Boende är busch/wildcamp i våra taktält. Frukost. En spännande resa.

TILLKOMMER
Dina egna kostnader som: Flyg. Visum. Mat. Eventuella campingplatser/hotellnätter. Inträden till olika djur och nationalparker etc. Fickpengar. 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Accra i Ghana. Preliminär ankomstdag till sludestinationen är den 6 mars 2020. Exakta tider för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information se fliken INFORMATION. 

 PRIS: 45 500 kr 
Handpenningen är 20% av priset och betalas vid bokningen som din bekräftelse på att du skall delta. Resterande belopp betalas senast den 21 juni 2019. 
  

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris45500 kr
Lediga platser3
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!