Snabbfakta

Lediga platser2
Pris45500 kr
Erbjudande32500 kr
Antal länder7
Antal resdagar52

Rough Expeditions "eXtrem" Västafrika till Sydafrika

Dagen för avresa: 15 Januari 2020

EN EXTREMARE RESA...
"DU är med på egen risk och under eget ansvar, och UD:s rekommendationer bör inte vara helt avgörande för dina beslut" WELCOME :)

NÄR DU TRODDE ATT DU HADE UPPLEVT ALLT!
I två expeditionsutrustade Land Rover Defenders och en offroadtrailer skall vi göra det.

 

EXPEDITIONEN
Accra - Kapstaden (ungefär 900 mil)

Expeditionen startar i Accra i Ghana och enligt grundplanen är tanken att vi skall vara framme i Kapstaden runt den 7 mars 2020.

"När extrem blir extremare..."
Vi börjar etappen förmodligen ganska lugnt med att köra till Togo och Benin och ge dem några dagar. Nigerias 95 mil vill vi nog passera så snart det går. Men Kameruns 80 mil blir nog ett av resans stora utmaningar när det gäller vägarna vi skall köra på. Och lyckas vi komma in i Ekvatorialguinea så blir det en garanterad "high lights" värd att försöka. Och de ca 80 milen i Gabon är så intressant. Vi skall köra igenom Kongo Kinshasa, som är en sträcka på nästan 64 mil. Demokratiska Rep. Kongo ska vi också igenom rakt söderut mot Angola. Vi får se vad som händer. Angola är ett ruskigt intressant land med 160 mil oprövad mark. (Spännande).

Och efter Angola så kör vi "expedition Namibia" med sina 220 mil. Etosha som är en av världens bästa safariparker med ett väldigt rikt djurliv fäljer längs vägen. Namibia är nog ett av de mest intressanta länder att få köra igenom. Här finns både namibiöknen och kalahariöknen med dess urinvånare. 

Den sista sträckan från gränsen mellan Namibia och Sydafrika är på ca 120 mil. Vi är på väg mot Godahopsudden, cape Agulhas som är Afrikas södraste udde och Gansbay som är ett av världens vithajrikaste områden. Och självklart, självaste Kapstaden får bli en värdig avslutning på vår långa transport- expeditionsresa. Förbered dig för ett äkta expeditionsresa du aldrig kommer glömma. 

Länder som vi idag planerar köra igenom är: Ghana - Togo - Benin - Nigeria - Kamerun - "Ekvatorialguinea" - Gabon - Kongo Kinshasa - Angola - Namibia - Sydafrika. /Vi reserverar oss för eventuella justeringar i reseplanerna.

"Expeditionen i sig har inga som helst inslag av guidning. Och DU är inte någon charterresenär. DU är en deltagare på en expeditionsresa med allt vad det kan innebära. På gott och ont. Så för din egen skull, -kom väl förberedd".  
 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du tre val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen? eller ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller spänna upp våra coola hängmattor mellan bilarna eller palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det nog bushcamps i det vilda. 

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg på olika typer av inhemska matställen. Typ ställen där det ryker och luktar gott. Ibland köper vi med oss råvaror och steker/grillar vår kvällsmat själva när vi slagit läger. Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget, mat som vi kallar nödmat.

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. Icke svenska medborgare bör kontrollera vad som gäller för dem.
Ghana. Togo. Benin. Nigeria. Kamerun. Ekvatorialguinea. Gabon. Kongo Kinshasa. Kongo Brazzaville. Angola.  

INGÅR I PRISET
* Transporten i våra egna expeditionsutrustade Land Rover Defenders från Accra till Cape Town. 
* Du själv får vara med och köra bilarna. 
* Samtliga bilkostnader: Diesel, skatter, försäkringar, färjor, service 
   och eventuella reparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen 
   "Carnét d passage". 
* Boende är busch/wildcamp i våra taktält, marktält, resesängar 
   och hängmattor.
 

TILLKOMMER
Privata kostnader som uppstår:
* Före avresa: ev. transporter till startdestination, visum, vaxinationer.
* Under resan: mat, ev. visum, entréer längs vägen.
* Efter resan: ev. transport hem från slutdestination.

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Accra. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Kapstaden är runt den 7 mars 2020. Exakta tider och platser för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information se fliken INFORMATION.  

PRISET: 45 500 kr
SISTA MINUTENPRIS 32 500 KR
Vi tar ingen bokningsavgift. Däremot vill vi ha en handpenningen på 5000 kr som skall betalas vid bokningen som din bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 


BANKGIRO: 386-8163

Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB

 

Pris45500 krErbjudande32500 kr
Lediga platser2
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!