Snabbfakta

Lediga platser1
Pris67500 kr
Antal länder19
Antal resdagar97

Rough Expeditions, Marocko till Sydafrika

Dagen för avresa: 1 December 2019

NÄR DU TRODDE ATT DU HADE UPPLEVT ALLT!
VI kör resan - DU kör bilarna.

Rough Expeditions "Marrakesh to Cape Town" är en resa på ca 1300-1400 mil och går genom Nordafrika,Västafrika till Sydafrika. Vi skall korsa sahara, och mycket mer. Äventyret beräknas ta ca 95 dagar och startar den 1 december 2019.

Detta är inte någon guidad resa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära som hissnande bergsvägar, underbara nattläger, punkteringar, rasade växellådor, scorpioner och möten med lejon, typ.  Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Det är vi som är med på resan som gör expeditionen till vad den skall bli. Självklart har "Rough" en grundagenda för när vi skall ha passerat vissa points.  Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som hände. 

VI anordnar expeditionsresan med upplevelser som få människor tidigare varit med om, och ytterst få någonsin kommer att få vara med om. Om DU gillar det oförutsägbara och att resa efter en ganska öppen och naturlig reseagenda?

Om DU vill ha ett äventyr långt bortanför massturism och hysteriskt jagande efter nästa sevärdhet? Om DU istället kan låta upplevelserna och äventyren möta dig? Och kan DU också tänka dig att själv köra våra robusta och expeditionsutrustade 4x4 Land Rover Defenders? -Då har DU hittat rätt resa.

Länder som vi planerar köra igenom är:
Marocko i nordafrika - Västsahara - Mauretanien - Senegal/Västafrika - Guinea - Liberia - Elfenbenskusten - Ghana - Togo - Benin - Nigeria - Kamerun - Ekvatorialguinea - Gabon - Kongo Kinshasa - Angola - Namibia - Sydafrika.
/Vi reserverar oss för eventuella justeringar i reseplanerna.

 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du tre val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen? eller ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller spänna upp våra coola hängmattor mellan bilarna eller några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det nog bushcamps i det vilda. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. Icke svenska medborgare bör kontrollera vad som gäller för dem.
Mauretanien. Guinea. Elfenbenskusten. Ghana. Togo. Benin. Nigeria. Kamerun. Ekvatorialguinea. Gabon. Kongo Kinshasa. Kongo Brazzaville. Angola.  

INGÅR
* Resan till Kapstaden från Marocko i våra fullt expeditionsutrustade
   Land Rover Defender.
* Som deltagare är du med och kör bilarna. (Inget körkrav)
* Erfaren expeditionsledare.
* Diesel och övriga bilkostnader som skatter och försäkringar.
   Samt service och eventuella reparationer.
* Den dyra biltulllhandlingen "Carnét d passage".
* Boende är busch/wildcamp i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor. 
* Frukost. kaffe och the. 
* Garanterat ditt livs reseäventyr.

TILLKOMMER
* Flyg till Marrakech ca 900 kr. Flyg hem från Kapstaden ca 4000 kr.
   Ungefärliga priser om man bokar ca 90 dagar före avresan. 
* Visum. från 50 USDollar st. 
* Mat. betydligt billigare än i Sverige.
* Boende: Eventuella campingplatser/guesthouse/hotellnätter. 
* Inträden till olika djur och nationalparker etc. ca 2-3000 kr.
* Vithajsafari i Sydafrika: ca 100 USDollar (valfritt)
* Fickpengar. 
 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Marrakech i Marocko. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Kapstaden är den 6 mars 2020. Exakta tider för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information se fliken INFORMATION

PRIS: 67 500 kr 
Handpenningen är 20% av priset och betalas vid bokningen som din bekräftelse på att du skall delta. Resterande belopp betalas senast den 21 juni 2019. 
  

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 


Pris67500 kr
Lediga platser1
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!