Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris43500 kr
Erbjudande34800 kr
Antal länder8
Antal resdagar50

Rough Expeditions, Sydafrika till Tanzania 2020

Dagen för avresa: 1 Augusti 2020


VI FIRAR TIOÅRS JUBILEUM - SPECIAL!

"JUBILEUMSERBJUDANDE -
AVSER ENDAST TVÅ PLATSER"

Ditt Jubileumspris är 20% rabatt på priset och gäller till den sista maj 2019. 

EN ÄKTA DRÖMRESA, HELT ENKELT!
-Bakom ratten på våra expeditionsutrustade bilar.

Med två svenskregistrerade Land Rover Defenders och en offroadvagn ska vi ta oss igenom en mycket intressant expeditionsresa. /Välkommen.

"Vi startar resan med att först köra till ”cape Agulhas” som ligger 220 km sydost om Kapstaden. Vi skall till den yttersta gränsen för hela den afrikanska kontinenten. Och godahoppsudden "Cape of Good Hope" som ligger strax söder om Kapstaden är ett måste att besöka. Och lite nordväst tillbaka från cape agulha längs kusten finns Gaansbay. Där är ett av världens vithajrikaste områden, med möjligheterna med "snorkel och cykopet" på dyka ner i burarna till de stora bestarna. Dessa händelser känns som man måste göra innan vi lämnar Kapstaden i Sydafrika".
/Är vi i Kapstaden så är vi -eller hur :) 


VI SKALL ÄNDA TILL DAR ES SALAAM -
CA 800 MIL
Med Cape Town i ryggen bär det sedan av mot en expeditionresa vi aldrig kommer glömma. Expedition Namibia, som är ett av afrikas mest kontrastrikaste länder med enastående natur blir det en riktigt bra början. "Fish River Canyon, Dead Vlei, och den mytomspunna kalahariöknen" Namibiöknen och givetvis mycket mer. Namibia har gott om vilda djur som lever i det karga landskapet. Lejon, noshörning och elefanter är några av dem som har anpassat sig till livet därute. Namibia är ett ruskigt intressant land med många möjligheter till spännande äventyr i ett par 4x4 bilar.

Och Botswana som räknas som en av de mer exklusiva safariländerna i afrika. Här finns det mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. Det är torrtid och vi planerar därför att köra genom hela det fantastiska okovangodeltat på vägen till Victoriafallen. (det är spännande). Och i Chobe nationalpark i Botswana finns ett imponerande rikt djurliv med i stort sett alla afrikas olika vilddjur.
"En fantastisk resa där vi själva lägger dags- agendan".

Det kan bli en hel del vilda djur att få se på resan. Och möjligheten att få uppleva "THE BIG FIVE" är nog ganska rimligt. Zimbabwe, Zambezifloden, Zambia och Mozambiq är helt sanslöst spännande. Och Malawi och malavisjön. Tänk dig hur många bushcamps med lägereldar och grillning av kvällsmat på fantastiska platser vi skall ha. (det är najs). Ruaha nationalpark, Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern är några av de stora parkerna vi borde besöka i Tanzania. Kenyas höga och vackra berg mt kilimajaro får vi förmodligen se på vår väg mot slutdestinationen Dar es salaam i Tanzania.

När resan är slut tar vi båten ut till Zanzibar strax utanför Dar es salaam. Det blir ett perfekt ställe att vila upp på efter en förmodligen ganska krävande expedition. 
 

EXPEDITIONEN

Det här är inte någon guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga bushcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, scorpioner och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Det är vi som är med på resan som gör expeditionen till vad den skall bli. Självklart har "Rough" en spännande grundagenda och ett antal datum för när vi skall ha passerat vissa points på vår expedition.  Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som hände. /Låter det intressant? 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen eller i något av de mindre marktälten. Eller vill du ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller kanske spänna upp ett av våra coola hängmattor mellan bilarna eller vid några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det bushcamps i det vilda, där ingen annan har slagit läger före oss. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. 
Zimbabwe. Zambia. Mozambiq. Malawi och Tanzania.  
(De som köps vid gränserna kostar ca 50 usdollar)

INGÅR I PRISET
* Erfarna expeditionsledare.
* Som deltagare är DU med och kör våra expeditionsbilar.
   (Dock inget krav att köra
).
* Samtliga bilkostnader: diesel, skatter, försäkringar, service och
   eventuella bilreparationer.
   Samt den dyra biltulllhandlingen "Carnét de passage".
* Boendet: bush/wildcamps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor. 
* Frukost, kaffe/the.
* Nödmat: reservmat vid behov.

TILLKOMMER
Dina egna kostnader som:
* Flyg till Kapstaden och hem från Dar es Salaam ca 7500-8000 kr/totalt.
   (boka ca 90 dagar före).
* Visum: från ca 50 USDollar /st  
* Mat: betydligt billigare än i Sverige.
* Eventuella campingplatser och enklare hotell: (inte mycket - Vi vildcampar mest).
* Inträden till olika djur och nationalparker etc. uppskattat ca: 2-3000 kr.
* Vithajsafari i Sydafrika: ca 100 USdollar.(frivilligt)

* Fickpengar och övrigt: frukt och godis och enklare kläder vill du nog köpa. 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Kapstaden i Sydafrika. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Dar es Salaam är den 19 sept 2020. Exakta tider och plats för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information under fliken INFORMATION. Du kommer få en "Information & Checklista" som hjälper dig med alla förberedelser inför expeditionen.

OBS) Vi reseverar oss för att den planerade reserutten och kartbilden kan justeras lite både före och under resan.

 

PRIS: 43 500 kr (För hela resan Sydafrika till Tanzania) (MINUS JUBILEUMSRABATTEN)

Handpenningen är 20% av priset och skall vara betald inom 30 dagar från bokningen.
Observera att bokningen inte blir gällande innan handpenningen är erlagd. Slutbetalningar skall vara inbetald 120 dagar före avresan.  

Du kan kliva på eller av expeditionsresan vid Victoriafallen. (Det går flyg till Livingstone).

Del 1) Från Kapstaden den 1 augusti: (tre veckor)
- Till Victoria falls ca 350 mil. Sydafrika - Namibia - Botswana - Zambia - Zimbabwe. Pris endast 29 500 kr. 

Del 2) Från Victoria falls den 21 augusti: (fyra veckor)
- Till Dar es Salaam ca 500 mil. Zambia - Zimbabwe - Mosambic - Malawi - Tanzania. Pris endast 35 500 kr.
 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare:

ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 

Pris43500 krErbjudande34800 kr
Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!