Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris39500 kr
Antal länder8
Antal resdagar50

Rough Expeditions, Sydafrika till Tanzania

Dagen för avresa: 1 Augusti 2020

 


EN ÄKTA DRÖMRESA, HELT ENKELT!

-Delta bakom ratten på våra expeditionsutrustade bilar.

Med två svenskregistrerade Land Rover Defenders och en offroadvagn ska vi ta oss igenom en mycket intressant expeditionsresa. /Välkommen.

"Vi startar resan med att först köra till ”cape Agulhas” som ligger 220 km sydost om Kapstaden. Vi skall till den yttersta gränsen för hela den afrikanska kontinenten. Och godahoppsudden "Cape of Good Hope" som ligger strax söder om Kapstaden är ett måste att besöka. Och lite nordväst tillbaka från cape agulha längs kusten finns Gaansbay. Där är ett av världens vithajrikaste områden och där tar vi på oss "snorkel och cykop" och går ner i burarna till de stora bestarna, för den som vill.

"Dessa händelser och kanske några till blir en bra start på vår expedition ;)
/Är vi i Kapstaden så är vi -eller hur :) 


EXPEDITIONEN (+-)
 8000 KM 
Med Cape Town i ryggen bär det av mot mot expedition Namibia. Googla lite på Namibia och Botzwana och de andta länderna så får du se vad som kan vänta på oss. Namibia är ett av afrikas mest kontrastrikaste länder med enastående natur. "Fish River Canyon, Dead Vlei, och den mytomspunna kalahariöknen och Namibiöknen och mycket mer. Namibia har gott om vilda djur som lever i det karga landskapet. Lejon, noshörning och elefanter är några av dem som har anpassat sig till livet därute. Namibia är ett intressant land med många möjligheter till ovanligt spännande äventyr i ett par rosa Land Rover Defender.

Och Botswana som räknas som en av de mer exklusiva safariländerna i afrika. Här finns det mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. Våra bilar gör oss väldigt rörliga och flexibla i dessa områden. Det är torrtid och vi planerar därför att köra genom hela det fantastiska okovangodeltat på vägen till Victoriafallen. (det är spännande). Och i Chobe nationalpark i norra Botswana ligger bra till för ett roligt besök. Där finns bl.a. världens största elefantbestånd. 

Zambia, Zimbabwe, Mozambiq och Malawi är utmaningarna som kommer sedan...
När vi entrat Tanzania från Malawi planerar vi att köra nordväst förbi victoriasjön och ta oss vidare till serengeti National Park och eventuellt Ngorongorokratern också för att få se BIG5. Efter de stora djurreservaten kör vi förmodligen förbi Arusha och passerar mt kilimanjaro på vår väg mot Dar es salaam.

Vi avslutar resan med ett par dagars rekreation på ön ZANZIBAR strax utanför Dar es salaam. Där tar vi in på ett hotell de sista nätterna. 
Tips) Vid "Kizimkazi" på södra delen av ön, kan man ta båten ut och bada bland delfinerna.   

EXPEDITIONEN

Det här är inte någon guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga bushcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, scorpioner och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Det är vi som är med på resan som gör expeditionen till vad den skall bli. Självklart har "Rough" en grundagenda och ett antal datum för när vi skall ha passerat vissa points på vår expedition. Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände. /Låter det intressant? 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen eller i något av de mindre marktälten. Eller vill du ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller kanske spänna upp ett av våra coola hängmattor mellan bilarna eller vid några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det bushcamps i det vilda, där ingen annan har slagit läger före oss. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. 
Zimbabwe. Zambia. Mozambiq. Malawi och Tanzania.  
(De som köps vid gränserna kostar ca 50 US-dollar)


INGÅR I PRISET 

-  Erfaren expeditionsledare.
-  Som deltagare är DU med och kör våra expeditionsbilar.
   (Dock inget krav att köra
).
-  Samtliga bilkostnader som: diesel, skatter, färjor, försäkringar, service och
   eventuella bilreparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen "Carnét de passage".
-  Boendet: bush/wildcamps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor. 
-  Frukost, kaffe/the.


TILLKOMMER
Dina egna kostnader som:
* Eventuella flyg.
* Visum: från ca 50 USDollar /st  
* Mat: betydligt billigare än i Sverige.
* Eventuella campingplatser eller något guesthouse (inte mycket - Vi vildcampar mest).
* Inträden till ev båtresor och nationalparker etc. 

* Fickpengar och övrigt: frukt och godis och enklare kläder. 

OBS) Samtliga eventuella kringkostnader som avser tiden före startdatumet- och startdestinationen, och efter att vi avslutat expeditionen ingår ej i resan/priset.

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Kapstaden i Sydafrika. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Dar es Salaam i Tanzania är den 19 sept 2020. Exakta tider och plats för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information under fliken INFORMATION. Du kommer få en "Information & Checklista" som hjälper dig med alla förberedelser inför expeditionen.

OBS) Vi reseverar oss för att den planerade reserutten och kartbilden kan justeras lite både före och under resan.

 

PRIS: 39 500 kr  

Vi tar inte ut någon bokningsavgift. Däremot vill vi ha en hHandpenning på 4000 kr som bekräftar din bokning. 
Observera att bokningen inte blir gällande före handpenningen är erlagd. Slutbetalningen skall vara inbetald senast 90 dagar före avresan.  

Du kan kliva på eller av expeditionsresan vid Victoriafallen. 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare:

ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 

Pris39500 kr
Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!