Snabbfakta

Lediga platser5+
Antal länder8
Antal resdagar55

Rough Expeditions, Sydafrika till Tanzania

Dagen för avresa: 1 Augusti 2020

EN ÄKTA DRÖMRESA, HELT ENKELT!
-Delta bakom ratten på våra expeditionsutrustade bilar.

Med två svenskregistrerade Land Rover Defenders och en offroadvagn ska vi ta oss igenom en mycket intressant expeditionsresa. /Välkommen.

Kapstaden är en bra startdestination på en intressant resa.
"Vi startar resan med att först göra "The best of Cape Town" några dagar innan den verkliga expeditionen startar. "Cape of Good Hope, Cape Agulha och Vithajarna" är väl några upplevelserna som vi inte vill missa när vi väl är där. 
/Är vi i Kapstaden så är vi -eller hur :) 

EXPEDITIONEN
Med Cape Town i ryggen bär det av rakt norrut mot expedition Namibia. Namibia är ett av afrikas mest kontrastrikaste länder med en enastående natur. Här finns också gott om vilda djur. Lejon, noshörning och elefanter är några av dem som har anpassat sig till det karga livet därute. Namibia är nog ett av Afrikas mest intressanta länder. Här finns många möjligheter till ovanligt spännande äventyr i ett par Land Rover Defenders.

Och Botswana som räknas som en av de mer exklusiva safariländerna i afrika. Här finns det mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. "Våra bilar gör oss väldigt rörliga och flexibla i dessa områden". Det är torrtid och vi planerar därför att köra igenom det fantastiska okovangodeltat på vägen till Victoriafallen. (det är spännande). Och i Chobe nationalpark i norra Botswana ligger bra till för ett roligt besök. Där finns bl.a. världens största elefantbestånd. 

Zambia, Zimbabwe, Mozambiq och Malawi är utmaningarna som kommer sedan... (det är så spännande)

När vi entrat Tanzania från Malawi planerar vi att köra nordväst förbi victoriasjön och ta oss vidare till serengeti National Park och eventuellt Ngorongorokratern också för att få se "THE BIG FIVE". Efter de stora djurreservaten kör vi förmodligen förbi Arusha och passerar mt kilimanjaro på vår väg mot Dar es salaam.

Vi avslutar resan med ett par dagars rekreation på ön ZANZIBAR strax utanför Dar es salaam. Där tar vi in på ett hotell de sista nätterna. 
Tips) Vid "Kizimkazi" på södra delen av ön, kan man ta båten ut och bada bland delfinerna.   

OM RESAN

Det här är inte någon guidad resa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga bushcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, apor och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Trots att det inte är en safariresa så verkar det kunna bli en hel del vilda djur, i alla fall. Självklart har "Rough" en grundagenda och ett antal datum för "var & när" vi skall vara vid vissa datum för vår expedition. Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände. /Låter det intressant? 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen eller i något av de mindre marktälten. Eller vill du ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller kanske spänna upp ett av våra coola hängmattor mellan bilarna eller vid några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det bushcamps i det vilda, där ingen annan har slagit läger före oss. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. 
Zimbabwe. Zambia. Mozambiq. Malawi och Tanzania.  
(De som köps vid gränserna kostar ca 50 US-dollar)


INGÅR I PRISET 

-  Erfaren expeditionsledare.
-  Som deltagare får DU vara med och köra våra expeditionsbilar.
   (Det är inget krav att köra för att få deltaga på resan
).
-  Samtliga bilkostnader som: diesel, skatter, färjor, försäkringar, service och
   eventuella bilreparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen "Carnét de passage".
-  Boendet: bush/wildcamps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor. 
-  Frukost.


TILLKOMMER
Dina egna kostnader som:
* Ev. flyg.
* Visum: från ca 50 USDollar/st
* Mat: betydligt billigare än i Sverige.
* Eventuella campingplatser eller något guesthouse (Vi bushcampar mest).
* Inträden och entreavgifter etc. 

* Fickpengar: frukt och godis och enklare kläder. 


ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Kapstaden i Sydafrika. Preliminär ankomstdag till sludestinationen är den 25 sept 2020. Exakta tider och plats för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information under fliken INFORMATION. Du kommer få en "Information & Checklista" som hjälper dig med alla förberedelser inför expeditionen.

OBS) Vi reseverar oss för att den planerade reserutten och kartbilden kan justeras lite både före och under resan.

 

PRIS: 39 750 kr  

Vi tar inte ut någon bokningsavgift. Däremot vill vi ha en hHandpenning på 4000 kr som bekräftar din bokning. 
Observera att bokningen inte blir gällande före handpenningen är erlagd. Slutbetalningen skall vara inbetald senast 90 dagar före avresan.  

 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare:

ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 

Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!