Snabbfakta

Lediga platser4
Pris29500 kr
Antal länder4
Antal resdagar25

Rough Expeditions, Namibia 4x4

Dagen för avresa: 10 April 2020

EXPEDITION NAMIBIA 
-------- ZAMBIA-ZIMBABWE-SYDAFRIKA------

 

"En perfekt resa att kombinera med resan "expedition Botswana" som startar i Kapstaden den 21 mars och avslutas vid victoriafallen när denna resan startar. Expeditionen blir då hela 45 dagar och priset endast 35 500 kr för båda expeditionsresorna".

EXPEDITIONEN ca 460 mil  bit.ly/2T0CAdz 
Det här blir en resa utöver det vanliga. Expeditionen startar vid zambezifloden och victoriafallen. Du själv sitter bakom ratten och kör våra expeditionsutrustade Land Rover Defenders på vägar som många inte trodde var möjliga.

Det här är ingen vanlig Namibiaresa, det är nog den mest optimala Namibia- expeditionen vi kan tänka oss. Att med två expeditionsutrustade Land Rovers få undersöka nästan hela landet. Resan är inte någon guidad rundresa. Det här är en expeditionsresa med allt vad det kan innebära från fantastiska lägerplatser till nära möten med naturfolk, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Självklart har "Rough" en grundagenda för vissa händelser och när vi skall ha passerat olika waypoints.  Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände. /Låter det intressant? 

VICTORIAFALLEN, NAMIBIÖKNEN, ETOSHA NATIONAL PARK OCH MYCKET MER! 
Rough Expeditions skall på tre och en halv veckor köra en expeditionsresa med betoning på Namibia. Vi skall försöka göra det vi helt enkelt drömmer om att få göra i Namibia när man gör en expeditionsresa där.    

Namibia är ett av afrikas mest kontrastrikaste länder med enastående och unik natur som går att besöka under hela året. Här finns riktigt spännande terränger och upplevelser som kan få vem som helst att tappa hakan. Det finns ett fantastiskt rikt djurliv i hela landet och Etosha nationalpark i norr är känd för att vara en av världens bästa safariparker. Namibia har många ovanliga vilda djur som lever i den karga landskapet. Lejon, noshörningar och elefanter har också anpassat sig till ökenlivet. Båda Namibi-öknen, som anses vara en av världens äldsta öknar, och kalahariöknen finns att upptäcka på vår expeditionsresa. Och sanfolket som sägs tillhöra en av världens äldsta kulturer lever i kalahariöknen.

De orangeröda sanddynorna vid soussvlei är förmodligen ett perfekt ställe för lite äkta offpist, och en härlig wildcamp. Trots öknens karga förhållande finns här ett rikt djurliv och många oryxantiloper. "Fish river canyon" i söder är en 160 km lång canyon som kan vara upp till 550 meter djup. Har vi tur så går det också att köra ner med våra bilar där. Och det finns mycket mer att upptäcka i våra expeditionsbilar. Googla gärna på Namibia och du får en inspirerande stund.    

SYDAFRIKA!
Expeditionen går i mål i Kapstaden. Men vi skall först besöka "cape Agulhas" som är den mest sydligaste punkten i hela afrika. Och strax söder om Kapstaden ligger godahoppsudden, vilket vi givetvis planerar att också köra ner till. Vid Gansbaai strax nordväst om "cape agulhas" finns ett av världens vithajrikaste vatten. Och därmed möjligheterna att gå ner i burarna till de stora hajarna. Dessa sista äventyr blir en bra avslutning på en expeditionsresa som har alla förutsättningar att bli en grymt intressant och spännande resa.

Vi reserverar oss för eventuella justeringar i reseplanen. 

NATTLÄGRET
Vi bor och campar i våra taktält på bilarna och på terrängvagnen. Det finns även mindre marktält om du väljer det. Vi har också resesängar och hängmattor att sova i under bar himmel. Oftast blir det wildcamps i det vilda. Campingplatser när det erbjuds, och eventuellt något "billigt" hotell vid behov.

MAT
Frukost äter vi vid lägret innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva på vårt eget gasolkök. 

VISUMLÄNDER
Zimbabwe och Zambia som ordnas och köps vid gränsen för ca 50 usdollar/ st.


INGÅR I PRISET
* En äkta expeditionsresa.
 
* En resa med Rough Expeditions svenskregistrerade Land Rover Defenders.
* Samtliga bilkostnader som diesel, försäkringar, skatter, service och eventuella reparationer.
   Inklusive den dyra biltullhandlingen, "carnet de passage". 
* Har du gilltigt bilkörkort får du delta som chaufför under expeditionen. (D
ock inget körtvång)..
* Bushcamps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor.
* Frukost.

TILLKOMMER
* Eventuella flyg.
* Visum: ca 100 USdollar.
* Eventuellt något hotel/gesthouse/camping. Inte ofta, våra nattläger
  är oftast wildcamps. (Och det är gratis).
* Entreavgifter oftast i samband med olika nationalparker: ca 1500 kr +-.
* Vithajsafari: ca 100 USdollar (frivilligt)
* Mat: Betydligt billigare än i Sverige. 
* Fickpengar. 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Resan startar i Livingstone (Zambia) och avslutas i Sydafrika (Kapstaden). Exakta tider och platserna för upphämtning och avsläpp framkommer senare. För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.

PRIS:  ENDAST 29 500 kr 

Vi tar inte någon bokningsavgift. Men vill ha en handpenning på 4000 kr som bekräftar din bokning. Slutbetalning skall vara utförd senast 90 dagar före avresan.

"KANOONERBJUDANDE"
Meddela oss om du väljer att också delta i expedition Botswana så får du båda resorna för endast 35 500 kr.


BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB

 

Pris29500 kr
Lediga platser4Relaterade resorRough Expeditions, Botswana 4x4
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!