Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris21500 kr
Antal länder3
Antal resdagar18

Rough Expeditions, Botswana 4x4

Dagen för avresa: 21 Mars 2020

--- EXPEDITION BOTSWANA --- 
                       SYDAFRIKA-BOTSWANA-ZAMBIA

"En perfekt resa att kombinera med resan "Expedition Namibia" som startar i anslutning till den här resan den 10:e april vid Victoriafallen. Expeditionen blir då på hela 45 dagar och priset endast 35 500 kr för båda expeditionsresorna".

Vi startar resan med att först upptäcka " the Best of Cape Town" och dess omgivning under några dagar. 

  
EXPEDITIONEN
När vi upplevt afrikas "Cape Agulhas" som är hela afrikas "south peak" är tanken att följa kustvägen till Mosselbaai.  Där svänger vi av rakt norrut för att börja leta oss fram till Sydafrikas norra gräns mot Botswana. Det är en sträcka på ca 150 mil bara genom Sydafrika, 

Sedan börjar "expedition Botswana". Det är här vi kommer lägga ner det mesta av vår tid. Här finns de mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. Det här är ingen safariresa, det är en expeditionsresa genom ett otroligt spännande land. Vi skall köra igenom hela landet från söder till norr och egentligen är inget spikat, så med en öppen agenda kan det bli en mycket rolig resa att köra. I "Chobe National Park" lever den största andelen elefanter i hela afrika. Man tror att det finns upp till 120 000 elefanter bara där. Nästan en femtedel av hela landet består av nationalparker och viltreservat så vi kan nog förvänta oss att få se mycket vilda djur. 

Chobe-floden öster om okowangedeltat ger liv åt den norra delen av Kalahariöknen. Öknen som också utgör en stor del av Botswana. Naturfolket "Sanfolket" som sägs tillhöra en av världens äldsta kulturer lever i kalahariöknen. Det vore riktigt kul om vi kunde hitta en av deras byar och göra ett nattläger där. (Om vi får tillstånd av byhövdingen såklart). Expeditionen avsutas vid de mäktiga victoriafallet i zambezifloden i Zambia.     

EXPEDITIONEN 
Resan är inte en guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt vad det kan innebära, och mycket kan hända. Resan har i grunden den absoluta frihetskänslan för oss som verkligen vill uppleva en spännande äventyrsresa genom intressanta områden i roliga terränger. A
tt få möjligheten köra en äkta expedition i sådanna här marker slår nog det mesta.  Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Självklart har "Rough" en grundagenda för vissa datum och waypoints. /Låter det intressant? 

NATTLÄGRET
Vi bor och campar i våra taktält på bilarna och på terrängvagnen. Det finns även mindre marktält om du väljer det. Vi har också resesängar och hängmattor att sova i under bar himmel. Oftast blir det wildcamps i det vilda. Campingplatser om det erbjuds, och eventuellt något "billigt" hotell vid behov. 

MAT
Frukost äter vi vid lägret innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva på vårt eget gasolkök. Vi har enklare reservmat med oss om det någongång skulle behövas.

VISUMLÄNDER
Endast Zambia och det köps vid gränsen för ca 50 usdollar.

INGÅR I PRISET
* En rolig expeditionsresa.
 
* En expeditionsresa med Rough Expeditions Land Rover Defenders.
* Samtliga bilkostnader som diesel, försäkringar, skatter, service och eventuella
  reparationer. Inklusive den dyra biltullhandlingen, "carnet de passage". 
* Har du körkort kan du delta som förare på expeditionen. (Gilltigt körkort).
* Bush-wild camps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor.
* Frukost.
När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig information och en checklista som hjälper dig med förberedelserna inför din resa.

TILLKOMMER 
* Eventuella flyg.
* Visum: 50 USdollar.
* Mat för dagen: Betydligt billigare än i Sverige.
* Eventuellt något hotel/gesthouse/campingavgift: (Vi bushcampar oftast).
* Entreavgifter till nationalparker etc.
  
* Fickpengar. 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Resan startar i Kapstaden och avslutas i Livingstone i Zambia. Exakta tider och platserna för upphämtning och avsläpp framkommer senare. För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.

PRIS:  ENDAST 21 500 kr  

Vi tar inte ut någon bokningsavgifr. Däremot vill vi ha en handpenning på 4000 kr som bekräftelse på bokningen. Slutbetalning skall vara utförd senast den 20 december 2019.

"SUPERERBJUDANDE"
Meddela oss om du väljer att också delta i "Expedition Namibia" så får du båda resorna för endast 35 500 kr.

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB

 

Pris21500 kr
Lediga platser5+Relaterade resorRough Expeditions, Namibia 4x4
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!