Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris27500 kr
Antal länder4
Antal resdagar23

NYHET - Rough Expeditions, Botswana

Dagen för avresa: 16 Mars 2020

 

"VI FIRAR TIOÅRS JUBILEUM I ÅR"

"JUBILEUMSERBJUDANDE AVSER
FYRA PLATSER" .
-2700 kr på ordinarie priset.

 /Erbjudandet gäller (4 platser) och senast till den 30:e maj 2019.


 

--- EXPEDITION BOTSWANA --- 
                       ZAMBIA-ZIMBABWE-SYDAFRIKA

"En perfekt resa att kombinera med "Expedition Namibia" som startar i anslutning till den här resan den 7 april vid Victoriafallen. Expeditionen blir då på hela 50 dagar och priset endast 37 500 kr för båda expeditionsresorna".

BOTSWANA, KALAHARIÖKNEN & VICTORIAFALLEN

SYDAFRIKA
Resan startar i Kapstaden i Sydafrika, och från Kapstaden till den Botswanska gränsen är det ca 150 mil. Men självklart, först skall vi ta oss lite söderut. Närmare 220 km till "cape Agulhas". Vi skall ned till den sydligaste udden på hela den afrikanska kontinenten. De första dagarna gör vi Cape Town med omnejd. 
Strax söder om Kapstaden ligger godahoppsudden och mellan Kapstaden och cape agulhas finns Gansbaai. Gansbaai är ett av världens vithajrikaste områden. Här är det 100% garanterat att få se vithajarna nere i hajburarna. Det kan också bli några fler "måsten" som vi vill besöka innan vi startar vår expeditionsresa mot Botswana. 

Botswana räknas som en av de mer exklusiva safariländerna i afrika. Här finns de mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. Vi skall köra igenom hela landet från söder till norr. I "Chobe National Park" lever den största andelen elefanter i hela afrika. Man tror att det finns upp till 120 000 elefanter bara där. Och det finns också stora flockar av bufflar, zebror, hyenor, shakaler, lejon, gnuer, giraffer, flodhästar och leoparder där. Nästan en femtedel av hela landet består av nationalparker och viltreservat så vi kan nog förvänta oss att få se mycket vilda djur. Har vi tur kanske vi kommer riktigt nära "The Big Five" som är (elefant, lejon. afrikansk buffel, noshörning och leopard). 

Chobe-floden öster om okowangedeltat ger liv åt den norra delen av Kalahariöknen. Öknen som också utgör en stor del av Botswana. Naturfolket "Sanfolket" som sägs tillhöra en av världens äldsta kulturer lever i kalahariöknen. Det vore riktigt kul om vi kunde hitta en av deras byar och göra ett nattläger där. (Om vi får tillstånd av byhövdingen såklart). Expeditionen avsutas vid den mäktiga victoriafallen i zambezifloden i Zimbabwe.
Googla gärna på Botswana och längs vår resa så får du en trevlig och inspirerande stund.    

EXPEDITIONEN ca 340 MIL 
Resan är inte en guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt vad det kan innebära, och mycket kan hända. Resan har i grunden den absoluta frihetskänslan för dej som verkligen vill uppleva en spännande äventyrsresa genom intressanta områden. Du kommer förmodligen få vara med om olika händelser som att:  "leta efter möjliga vägar att köra på", vara med och laga punkteringar, sönderskakade bussningar och uppleva nära möten med bybor, leoparder och elefanter mm.

Men att få köra en äkta expedition i sådanna här marker slår nog det mesta.  Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Självklart har "Rough" en grundagenda för vissa datum och waypoints. Det är först efter expeditionsresan som vi kan säga vad som egentligen fick vara med om. /Låter det intressant? 

NATTLÄGRET
Vi bor och campar i våra taktält på bilarna och på terrängvagnen. Det finns även mindre marktält om du väljer det. Vi har också resesängar och hängmattor att sova i under bar himmel. Oftast blir det wildcamps i det vilda. Campingplatser när det erbjuds, och eventuellt något "billigt" hotell vid behov. 

MAT
Frukost äter vi vid lägret innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva på vårt eget gasolkök. Vi har enklare reservmat med oss om det någongång skulle behövas.

VISUMLÄNDER
Zimbabwe och Zambia som ordnas och köps vid gränsen för ca 50 usdollar/ st.

INGÅR I PRISET
* En äkta expeditionsresa.
 
* En expeditionsresa med Rough Expeditions Land Rover Defenders.
* Samtliga bilkostnader som diesel, försäkringar, skatter, service och eventuella
  reparationer. Inklusive den dyra biltullhandlingen, "carnet de passage". 
* Har du körkort kan du delta som förare på expeditionen. (Gilltigt körkort).
* Bush-wild camps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor.
* Frukost & kaffe/the.
När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig information och en checklista som hjälper dig med förberedelserna inför din resa.

TILLKOMMER 
* Flyg: Till Startdestinationen Livingstone i Zambia och hem från Kapstaden
  Boka ca 3 månader före resan för bästa pris. Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste flygen.
* Visum: 100 USdollar.
* Vithajsafari i Sydafrika: ca 100 USdollar. (frivilligt)
* Mat för dagen: Betydligt billigare än i Sverige.
* Eventuellt något billigt hotel/gesthouse/campingavgift: 1000 kr +-
  (Vi bushcampar oftast och det är oftast gratis).
* Entreavgifter oftast i samband med olika nationalparker:
  Uppskattningsvis ca 1500-2000 kr.  

* Fickpengar. 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Resan startar i Kapstaden och avslutas i Livingstone i Zambia. Exakta tider och platserna för upphämtning och avsläpp framkommer senare. För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.

PRIS:  ENDAST 27 500 kr  (-minus jubileumsrabatten 2750 kr) 

Handpenning är 20% av priset och betalas vid bokningen, dock senast inom 30 dagar. Slutbetalning skall vara utförd senast den 20 december 2019. Meddela oss om du väljer att också delta i "Expedition Namibia" så får du båda resorna för totalt 37 500 kr.

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB

 

Pris27500 kr
Lediga platser5+Relaterade resorNYHET - Rough Expeditions, Namibia
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!