Snabbfakta

Lediga platser2
Pris14500 kr
Antal länder4
Antal resdagar16

Rough Expeditions, Nordafrika till Västafrika

Dagen för avresa: 1 December 2019

--- ACROSS THE SAHARA --- 

Rough Expeditions hämtar upp dig på Marrakech flygplats och kör dig till startdestinationen som är "Camping le relaise" strax utanför stan. Vi skall köra genom Nordafrika från Marrakech i Marocko till Dakar i Senegal i våra expeditionsutrustade Land Rover Defenders. 

EXPEDITIONEN

Vi har nästan 350 mil (+-) till Dakar efter den road vi planerar denna gång. Det blir en resa genom höga berg och kargt ökenlandskap med mycket varierad körning på allt från offroad, pister till afrikanska asfaltsvägar. Vi planerar köra genom hela Marocko, ”Västsahara” och Mauretanien till Senegal. Vi börjar med en väldigt vacker och trevlig etapp över de mäktiga high atlasbergen.  Det blir en hel del äkta wildcamps därute längs pisterna och bland sanddynorna i öknen. Västsahaaras huvudstad Layunne är en självklar stad att besöka. Dakhla, Nouadhibou, Noackchott och St Louis är några andra städer förutom alla små byar. I Mauretanien längs senegalfloden finns ett fantastiskt fågelliv.

Tag med kameran för det kan bli många lägen för bra bilder. Det kan bli en del vilda djur också. I västra Senegal finns ett djurreservat med bufflar, giraffer, antiloper mm. Har vi tur kanske vi kan få ett möte med de stora noshörningarna.

I Västra Marocko finns det miljontals landminor så där kör vi bara på de kända vanliga allfartsvägarna. Resan avslutas vid den salta sjön LACROSE strax utanför Dakar. På samma plats som den mytomspunna motortävlingen Paris-Dakar avslutade sina tävlingar.

Vi reserverar oss för eventuella oväntade inslag som kan förändra vår tänkta grundagenda.

INGÅR I PRISET
Ca 350 mil i expeditionsutrustade Land Rover Defenders. Diesel och samtliga bilkostnader. Boende i taktält inklusive frukost.
När du bokat och betalt din handpenning skickar vi dig en checklista som hjälper dig med dina förberedelser inför din expeditionsresa med Rough Expeditions.

TILLKOMMER
Eventuella Flyg. Visum till Mauretanien 50 euro. Maten är betydligt billigare än Sverige. Fickpengar. Plus eventuella inträden i nationalparker och djurreservat etc. ca 400-500 kr. 

UPPHÄMTNING & AVSLÄPP
Resan startar från Marrakech i Marocko efter angivet datum. Exakta tider för upphämtning och avsläpp framkommer senare. Preliminär ankomstdag till Dakar är den 15 december. 
För mer information om resan och Rough Expeditions hittar du under fliken INFORMATION.
 

PRIS: 14 500 kr  
Handpenningen är 4000 kr och betalas vid bokningen. Vi sänder dig ett reseavtal för underskrift när handpenningen är betald. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 


Handpenningen betalas vid bokningen. Resterande belopp betalas senast 90 dagar före avresan. 

 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare: ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 
Pris14500 kr
Lediga platser2
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!