Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris25500 kr
Antal länder4
Antal resdagar24

Rough Expeditions, Sydafrika till Zambia

Dagen för avresa: 1 Augusti 2020

VI kör expeditionen där DU kör bilarna!

Med två svenskregistrerade Land Rover Defenders finns alla möjligheter att vi skall få en intressant expeditionsresa genom södra Afrika.

Expeditionen är inte någon guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga wildcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, scorpioner och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Självklart har "Rough" en grundagenda med ett antal datum för när vi skall ha passerat vissa platser på vår resa så vi kommer fram i tid. Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände under resan. /Låter det intressant? 

Kapstaden är en bra startdestination för ett spännande reseäventyr.  
Se kartbilden: 
bit.ly/2nBI2tt   
Observera att vi reserverar oss för eventuella justeringar i kartmaterialet.

EXPEDITIONEN  
Med Cape Town i ryggen bär det av rakt norrut mot Namibia. Det är ett av afrikas mest kontrastrikaste länder med enastående natur. "Fish River Canyon, Dead Vlei, och den mytomspunna kalahariöknen och Namibiöknen och mycket mer. Namibia har gott om vilda djur som lever i det karga landskapet. Lejon, noshörning och elefanter är några av djuren som har anpassat sig till livet därute. Namibia är ett intressant land med många möjligheter till ovanligt spännande äventyr i ett par Land Rover Defenders.

Och Botswana som räknas som en av de mer exklusiva safariländerna i afrika. Här finns det mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. Våra bilar gör oss mycket rörliga och flexibla i dessa områden. Det är torrtid och vi planerar därför att köra genom det fantastiska okovangodeltat på vägen till Victoriafallen. (det blir spännande). Och Chobe nationalpark i norra Botswana ligger bra till för en genomresa. Expeditionen får en värdig avslutning vid det stora vattenfallet "Victoria Falls". *Möjlighet att följa med till Zimbabwesidan. 

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen eller i något våra resesängar och bo under bar himmel? Eller kanske spänna upp ett av våra coola hängmattor mellan bilarna eller vid några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det bushcamps i det vilda, där ingen annan har slagit läger före oss. 

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. 

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. 
Endast Zambia. (köps vid gränser och kostar ca 50 US-dollar)

INGÅR I PRISET 
-  bilresan på nästan 400 mil från Kapstaden till Livingstone.
-  Som deltagare är DU med och kör våra expeditionsbilar.
   (Dock inget krav att köra).
-  Samtliga bilkostnader ingår som: diesel, skatter, färjor, försäkringar, service och
   eventuella bilreparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen "Carnét de passage".
-  Boendet: bush/wildcamps i våra taktält, resesängar och hängmattor. 


TILLKOMMER  
Privata kostnader som uppstår:
* Före avresan: transport till startdestinationen, visum, vaxineringar etc. 
* Under bilresan: mat, visum, entreavgifter längs vägen etc. 
 
* Efter resan: transport hem från måldestinationen.

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Kapstaden i Sydafrika. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Livingstone är den 24 augusti 2020. Exakta tider och plats för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information under fliken INFORMATION. Du kommer få en "Information & Checklista" som hjälper dig med alla förberedelser inför expeditionen.  OBS) Vi reseverar oss för eventuella justeringar både före och under resan.

PRIS: 25 500 kr  
Vi tar inte ut någon bokningsavgift. Däremot vill vi ha en handpenning på 4000 kr som bekräftar din bokning. Slutbetalningen skall vara inbetald senast 90 dagar före avresan.  

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare:

ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 

Pris25500 kr
Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!