Snabbfakta

Lediga platser5+
Antal länder4
Antal resdagar21

Rough Expeditions, Sydafrika till Zambia

Dagen för avresa: 1 Augusti 2020

En perfekt resa att kombinera med resan "Expedition Zambia till Tanzania" som startar i anslutning till den här resan vid Victoriafallen den 22/8. Expeditionen blir då på hela 55 dagar och priset endast 39 500 kr för båda expeditionsresorna".

VI kör expeditionen där DU kör bilarna!

Med två svenskregistrerade Land Rover Defenders finns alla möjligheter att vi skall få en intressant resa genom södra Afrika.

Expeditionen är inte någon guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga wildcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, scorpioner och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Självklart har "Rough" en grundagenda och ett antal datum för när vi skall ha passerat vissa points på vår expedition. Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände. /Låter det intressant? 

Vi startar resan med att göra oss lite bekant med Kapstadens "Best of Cape Town" och dess omnejd. ”Cape Agulhas” som är afrikas södraste udde, Godahoppsudden och Gaansbay som är ett av världens vithajrikaste områden. Kapstaden är en bra startdestination för ett reseäventyr.  

EXPEDITIONEN  
Med Cape Town i ryggen bär det av rakt norrut mot Namibia. Expedition Namibia är superintressant. Det är ett av afrikas mest kontrastrikaste länder med enastående natur. "Fish River Canyon, Dead Vlei, och den mytomspunna kalahariöknen och Namibiöknen och mycket mer. Namibia har gott om vilda djur som lever i det karga landskapet. Lejon, noshörning och elefanter är några av djuren som har anpassat sig till livet därute. Namibia är ett intressant land med många möjligheter till ovanligt spännande äventyr i ett par Land Rover Defenders.

Och Botswana som räknas som en av de mer exklusiva safariländerna i afrika. Här finns det mest orörda och minst välbesökta nationalparker med i stort sett alla kända djurarter i hela afrika. Våra bilar gör oss mycket rörliga och flexibla i dessa områden. Det är torrtid och vi planerar därför att köra genom hela det fantastiska okovangodeltat på vägen till Victoriafallen. (det blir spännande). Och i Chobe nationalpark i norra Botswana ligger bra till för ett spännande besök hos de vilda djuren. Där finns bl.a. världens största elefantbestånd. Expeditionen får en värdig avslutning vid det stora vattenfallet "Victoria Falls" i Zambia.  

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen eller i något av de mindre marktälten. Eller vill du ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller kanske spänna upp ett av våra coola hängmattor mellan bilarna eller vid några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det bushcamps i det vilda, där ingen annan har slagit läger före oss. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER För svenska medborgare. 
Endast Zambia. (köps vid gränser och kostar ca 50 US-dollar)

INGÅR I PRISET 
-  Erfaren expeditionsledare.
-  Som deltagare är DU med och kör våra expeditionsbilar.
   (Dock inget krav att köra).
-  Samtliga bilkostnader ingår som: diesel, skatter, färjor, försäkringar, service och
   eventuella bilreparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen "Carnét de passage".
-  Boendet: bush/wildcamps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor. 
-  Frukost, kaffe/the.


TILLKOMMER (Dina egna kostnader som:) 
* Eventuella flyg.
* Visum: ca 50 USDollar
* Mat: oftast betydligt billigare än i Sverige.
* Eventuella campingplatser eller något guesthouse 
* Inträden till olika typer av nationalparker etc. 

* Fickpengar och övrigt: frukt och godis och enklare kläder. 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Kapstaden i Sydafrika. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Livingstone är den 23 augusti 2020. Exakta tider och plats för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information under fliken INFORMATION. Du kommer få en "Information & Checklista" som hjälper dig med alla förberedelser inför expeditionen.  OBS) Vi reseverar oss för eventuella justeringar både före och under resan.

PRIS: 23 500 kr  
Vi tar inte ut någon bokningsavgift. Däremot vill vi ha en handpenning på 4000 kr som bekräftar din bokning. Slutbetalningen skall vara inbetald senast 90 dagar före avresan.  

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare:

ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 

Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!