Snabbfakta

Lediga platser5+
Pris26500 kr
Antal länder4
Antal resdagar27

Rough Expeditions, Zimbabwe till Tanzania

Dagen för avresa: 25 Augusti 2020

"Expeditionen körs i våra egna svenskregistrerade bilar, Land Rover Defenders.

Delta i expeditionen från Victoriafallen i Zimbabwe, Mozanbiq, Malawi och Tanzania.

Två stycken svenskregistrerade Land Rover Defenders kommer vara vår hjälp för oss att ta oss fram genom tropiska djungler, vattendrag, savanner och nationalparker och mycket mer. Det här är resan för dig som gillar utmaningar och tycker om att inte ha allt färdigplanerat. Expeditionen är långt ifrån en guidad resetripp. Sträckorna vi skall köra kan vara tuffa på många sätt. Varje dag är ett nyskrivet blad och kommer garanterat att ge oss en resa vi aldrig glömmer.  

EXPEDITIONEN  
Resan startar vid victoriafallen. Expedition Zimbabwe, Mozambiq och Malawi är oskrivna blad som kommer växa fram under resan. Vi får se vad som möter oss helt enkellt. När vi entrat Tanzania från Malawi planerar vi att köra expedition Ruaha i södra Tanzania. Expeditionen går sedan mot havet och slutdestinationen Dar es salaam. 

Maps: bit.ly/2M9PUvY
Vi reserverar oss för eventuella justeringar i kartmaterialet.

"Expeditionen i sig har inga som helst inslag av guidning. Det är en expeditionsresa med allt vad det kan innebära, på gott och ont. Så för din egen skull, -kom väl förberedd".  Googla gärna på resan och inspirera dig ;)


OM RESAN

Det här är inte någon guidad rundresa och gläm allt som handlar om chartrade resor. Det här är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga bushcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, apor och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Självklart har "Rough" en grundagenda och ett antal datum för var och när vi skall ha passerat vissa points på vår expedition. Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände.

BOENDE
När vi stannat för att slå nattläger kommer du få du flera val. Ska du sova i våra taktält på ekipagen eller i något av de mindre marktälten. Eller vill du ta fram resesängarna och bo under bar himmel? Eller kanske spänna upp ett av våra coola hängmattor mellan bilarna eller vid några palmer i närheten? Under dagarna har du kudden och sovsäcken uppe i taktälten. Oftast blir det bushcamps i det vilda, där ingen annan har slagit läger före oss. Campingplatser kan det bli när det erbjuds och eventuellt något billigt hotell vid behov.

MAT
Enklare frukost äter vi vid bilarna innan dagens etapp börjar. Lunch, fika och middagar köper vi längs vår väg och på olika typer av matställen. Ibland köper vi med oss råvaror och grillar vår kvällsmat själva i vårt eget kök. (Rough Expeditions har enklare reservmat med i ekipaget om det någongång blir svårt att hitta mat).

VISUMLÄNDER 
För svenska medborgare. 
Zimbabwe. Zambia. Mozambiq. Malawi och Tanzania.  


INGÅR I PRISET 

-  Bilresan från Zambia till Tanzania.
-  Samtliga bilkostnader: diesel, skatter, försäkringar, service och 
   eventuella bilreparationer. Samt den dyra biltulllhandlingen "Carné de passage". 
-  Boendet: bush/wildcamps i våra taktält, marktält, resesängar och hängmattor. 


TILLKOMMER 
Privata kostnader som uppstår:
* Före avresa: ev. transporter till startdestination, visum, vaxinationer.
* Under resan: mat, ev. visum, entréer längs vägen.
* Efter resan: ev. transport hem från slutdestination.
 

ÖVRIG INFORMATION
Resan startar i Livingstone i Zambia. Preliminär ankomstdag till sludestinationen Dar es Salaam i Tanzania är den 27 sept 2020. Exakta tider och plats för upphämtning och avsläpp redovisas senare. Övrig information under fliken INFORMATION. Du kommer få en "Information & Checklista" som hjälper dig med alla förberedelser inför expeditionen.

OBS) Vi reseverar oss för eventuella justeringar längs vår planerade resväg både före och under resan.

 

PRIS: 26 500 kr  

Handpenningen är 4000 kr och skall vara betald inom 30 dagar från bokningen. 
Observera att bokningen inte blir gällande före handpenningen är erlagd. Slutbetalningen skall vara inbetald senast 90 dagar före avresan.  

 

BANKGIRO: 386-8163
Märk inbetalningen med ditt namn, resa och avresedag.

För utlandsbetalare: IBAN och BIC-coderna nedan.

IBAN: SE59 9500 0099 6042 0503 5183
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Kontohavare:

ROUGH EXPEDITIONS SWEDEN AB 

Pris26500 kr
Lediga platser5+
Anmäl dig

DU kan delta i expeditionsresan... /Boka nu!