Rough Expeditions

EXPEDITION SYDAFRIKA 2020
Startdatum:
1 December 2020
Antal resdagar:
28
Antal lediga platser:
10
Länder:
SYDAFRIKA, LESHOTO, SWAZILAND, MOZAMBIQ
Antal kilometer:
5300
Pris:
28 500 kr
Information:

NEXT TRIP!
Startdatumet bestäms när vi (p.g.a. corona) kan lämna vårt land och Sydafrika öppnar upp för oss Svenskar igen. Du kan göra din intresseanmälan redan idag så kontaktar vi dig när det är möjligt att spika det exakta startdatumet.

Det blir en äkta rough expeditionsresa vi ska köra. Exakt hur vi kommer köra låter vi känslan, vädret och nyfikenheten avgöra. Självklart har vi vår grundagenda som utgångspunkt. 

SPECIALERBJUDANDE
Du som gör en intresseanmälan nu innan den släpps för bokning får hela 4500 kr billigare pris än det som gäller. Det blir goa pengar som du kan ha till din flygbiljett istället när det är dax att boka flyget. Vi kontakar dig strax innan. 

Att göra en INTRESSEANMÄLAN kräver ingen betald handpenning. Den visar bara att du vill att vi skall kontakta dig inför ett eventuellt startdatum. Väljer du då att hänga på uppgraderar vi din INTRESSEANMÄLAN till en bokning, och du får vårt erbjudandet. 

Observera att vi inte kör guidade turistresor. Vi kör expeditionsresor i direktsändning. Du åker med på egen risk och under eget ansvar. 

Expeditionsresan:

Våra svenskregistrerade Land Rovers står nu och väntar på oss i Kapstaden. De är fullservade och taggade till tusen för att köra denna resa. 

Resan startar i Kapstaden och vi följer typ kusten runt. Mosselbaai, Port Elizabeth, East London, Durban, Johannesburg. och på tillbakavägen låter Upington som en rimig väg att ta.  Om gränserna är öppna till Lesoto, Swaziland och Mozambiq så vill vi nog dit också :) 

Vi lär ju inte missa Krygerparken. Den kan nog få ett par tre dagar.
Med 28 dagar på oss kan vi nog få ett roligt och omväxlande Sydafrikaäventyr. Många sträckor har hyffsat bra väglag så det går att köra långa dagspass när det behövs. 

Kartan är absolut inte spikad. Den gör bara expeditionen lite mer överskådlig på hur vi kommer att ta oss runt sydafrika. Självklart skall vi utmana våra bilar och de som kör även denna resa. Det finns områden som kommer utmana oss på riktigt. 

Om du har dåligt med tid kan du hoppa av resan i Johannesburg ca en vecka tidigare.

Se kartan: maps
Kartan är inte någon utfästelse. Den är endast en grovt planerad resväg. Vi reserverar oss därför för eventuella förändringar i kartmaterialet både före och under resan.

Visumländer:

Lesoto, Swaziland & Mozambiq

BOENDE

Vi bor i våra egna taktält uppe på ekipagen. Vi har även resesängar och hängmattor med oss att sova i under tusenstjärnig natthimmel. Oftast ”wild & bushcampar” vi på någon avlägsen plats som vi letat reda på. Varje kväll söker vi drömplatsen för vårt nattläger. (Vi vill ha en höjd med bra utsikt, ett vattenfall, några palmer och en beach). Ibland kan det dyka upp en campingplats som lockar oss. Det kan också bli tillfällen för annat boende typ guesthouse och billigare hotell.


MAT

Frukosten har vi med oss på vagnen i köket och består vanligtvis av mjölk och cornflakes/flingor. I övrigt äter vi den lokala maten som finns. Vi äter på restauranger och på lokala matplatser längs vägarna. Ibland köper vi med oss råvaror och tillagar själva i vårt eget kök.

 

INGÅR I PRISET

- En plats i bilarna som deltagare på vår expeditionsresa.
- Köra expeditionsbilarna. (* se övrig information.)
- Samtliga bilkostnader som diesel, vägskatter, biltullhandlingen Carnet de passage, bilförsäkringar,
  bilservice och eventuella bilreparationer.
- Boende: wild & bushcamping i våra egna ekipage.
- Expeditionsledare med mer än tio års erfarenheter av expeditionsresor.

 

TILLKOMMER

- Före avresan: flygbiljetter, eventuella vaxineringar, mediciner och visum.
- Under resan: mat/vatten/snacks, ev. båt och campingavgifter och annat boende. Entréavgifter. Fickpengar.

ÖVRIG INFORMATION

- Se mer om bilkörandet ”FÅR ALLA KÖRA BILARNA”
- Du kan läsa mer om boendet, maten, visum och hur vi lägger upp våra expeditionsresor under fliken INFORMATION.
- Tag reda på vad tidigare deltagare tyckte om sin resa: RECENSIONER


SE VÅR INFORMATION OM CORONA: Läs om corona

nattkörningeld och några personer runt dennattläger by i Kongokaffepanna på eldenbushcamp 1bilarna på väg av en båtvacker naturKongo natur 1giraff genom bildörrennoshärning från bilfönstret Namibia
Kreera web&design Logo