Information

FÄRDVÄGARNA

Som vi skämtsamt brukar säga "Rough Expeditions följer inte vägarna, vi skapar dem".
- Och ibland är det faktiskt så, men självklart inte hela tiden.  

Är man van att köra bil i Sverige så komme du ganska omgående att upptäcka skillnader i körsätt och trafikvett.
Det är mycket liv och händelser längs vägarna. Och framförallt ovanliga saker som många gånger överraskar chauffören.      

Våra bilar och släp är utrustade för många av de tuffaste terrängerna man kan tänka sig under en expeditionsresa.
Självklart består vägarna av vanliga asfaltsvägar, grusvägar, pister och ibland offroad. Vissa transportsträckor, speciellt i Europa kan ha långa sträckor på motorvägar. 

Oftast lägger vi ut en planerad resa via google maps. Där ser du start och måldestinationerna. Men den kartan berättar inte allt. Det är bara en grovagenda på hur vi "typ" skall köra till slutdestinationen. Den är inte detaljplanerad utan det döljer sig en hel del mindre sidospår och överraskningar längs vår reseväg. 

Vi kör ofta på vanliga trevliga landsvägar genom byar och städer. Och ibland kan det bli hysterisk stadstrafik. Ibland blir det spännande bergskörning som lätt kan bli hissnande och avancerad körning. Det blir små pistleder över stock och sten och vattendrag. Och ibland lägger vi rutten helt utan vägar och styr mot en GPS- point någonstans.       

Ibland kommer det sträckor som ställer chauffören helt i centum av alla händelser. Det blir skarpt läge på riktigt och ett litet misstag kan få stora konsekvenser. Dessa gånger väljer Rough Expeditions ut vem som skall köra bilarna. 

asfalt solnedgång genom Europa
Kreera web&design Logo