Information

MAT & DRYCK

MAT & DRYCK
Vi försöker alltid se till att vi äter mat vid gemensamma tider.  

FRUKOST
Om vi börjar med frukosten så är det oftast en av de fasta punkterna under en dag.
Frukosten består i grunden av cornflakes och någon typ av flingor och mjölk. Önskar du själv komplettera din frukost med någon annan typ av frukostmat, så köper du det själv och använder din del av kökets lådor till det.

SECOND BREAKFAST
Omelett, kaffelamm, och goda frukter är oftast ett av våra många spontanstopp som blir.
Dessa stopp beror mest på hur fräscht det ser ut och hur gott det luktar när vi passerar något längs vägen.

KAFFE, TE OCH FIKA
Vi gör ganska ofta stopp av olika slag. En bensträckare tillsammans med en kaffe är ibland ett välbehövligt inslag.  

LUNCH & KVÄLLSMAT
Självklart är det utbudet som avgör vad det blir. När Rough Expeditions stannat för att äta mat är vi inte en massa personer som skall ha mat. Vi är ju endast små grupper och få människor så valen kan ju variera. Inhemsk lagad mat är ju oftast roligast att äta med varierad tycke och smak. 

Är vi i en stad så brukar en inhemsk restaurang vara att föredra. Är vi i en liten by någonstans kanske det blir någon typ av lokal baguette med diverse bönor, majonäs och precis vad som helst.

Är vi långt borta från civilisationen kan maten bli en spännande sak.
Åker vi förbi en kokande gryta någonstans så kan det bli vår mat för den gången. 

GRILLA KÖTT & GRÖNSAKER
Middag äts i första hand på enkla restauranger efter vägen eller ordnas på egen hand på vårt medföljande terrängkök. Köksutrustning samt gasol, mm, ingår och finns ombord på släpet. En grillkväll när vi slagit lägret är ofta mycket uppskattat.   

NÖDMAT
Rough Expeditions har nödmat med i bagaget. Den maten består av nudlar, majs och tonfisk. Nödmaten används endast de gånger som vi eventuellt inte hittat något att äta. Och blir då ett uppskattat alternativ.

SPECIALKOST 
Angående deltagares specialkost och olika matvanor. Då våra resor många gånger går genom flera länder och ofta med flera olika matkulturer så gäller det att vara väldigt flexibel. Det kan då bli mycket svårt att ta hänsyn till olika behov av specialkost. När vi stannat för att äta mat på någon typ av restaurang är det deltagarens eget ansvar att själv se till att den personen kan äta då vi andra äter.
Vi kan inte styra våra matstopp efter olika matbehov då denna sak kan vara näst intill omöjlig.

Deltagare som inte kan äta den mat som är tillgänglig på de platser vi stannat på bör därför vara väl förberedd med att alltid ha något annat enkelt med i bilen som kan ersätta den personens måltid. 

Rough Expeditions kan inte ta på sig ansvaret att deltagaren på resan äter den mat som är nödvändigt för att fungera i gruppen. Du som deltagare har hela ansvaret för din egen mathållning. Om du har speciella matbehov är matfrågan en viktig fråga att hantera innan du bokar dig på en resa.

NOTIS
Frukost och dricksvatten samt mat som vi själva gör i ordning inhandlas gemensamt 
och betalas från vår gemensamma resekassa.    

Kreera web&design Logo