TIDIGARE RESOR OCH RECENSIONER 

AFRIKA - ORIENTEN 2010

Janne var deltagare på expeditionen som hette "Rough Expeditions Afrika - Orienten. Som startade den 11 april 2010 från Ghazaouet i n/v Algeriet. 
Resan körde igenom hela Algeriet,Tunisien, Libyen, Egypten, Sinaihalvön, Jordanien, Syrien, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien, Tjeckien, Tyskland, Danmark och avslutades i Sverige.
------------------------------------------------------------------------------

Afrika - Orienten till Sverige!
Jag fick möjligheten att åka med Rough genom Algeriet, Tunisien och Libyen i en rosa jeep med 6 st andra äventyrare och Mr: Rough Tony LarZon. Resan började för min del redan i Almeria i Spanien där vi tog båten över till Algeriet. Vi tog land och det var mycket spännande och de flesta människor var mycket vänliga. Poliser och byråkrati orsakade däremot lite problem. Vi fick stanna en massa gånger vid poliskontroller, åka till polisstationer, visa pass ca 54 gånger, osv. "Allt för vår egen säkerhet".

I en stad var vi tvugna att campa vid ett fängelse. Vi fick använda samma toaletter som grova brottslingar. Säkerheten var bra iaf. I Algeriet gillar man inte amerikaner och i en stad undrade innevånarna varifrån vi kommer, och när vi sa Sverige, sa de "bra att det inte var från USA" för då skulle vi blivit halshuggna. Vi fick träffa många mycket trevliga människor och se vackra ruiner och landskap. I Tunisien slappade vi ett par dagar och njöt av livet på ön Djerba. Vi besökte Star Wars filminspelningsplats, där Luke Skywalker hade sitt hem i film nr: 4. Underbar upplevelse! Fast det kan man inte säga om tornadon vi såg på nära håll när vi körde genom Tunisien. Tornadon var mycket kraftig och farlig. Tur att vi hann köra därifrån för tornadon tog med sig allt som var på sin väg.

I Libyen hade vi guide och poliseskort. Det kändes tryggt och bra fast vi tyckte att det var lugnt och trevligt i landet. Vi såg Tripolis många otroligt vackra antika romerska byggnader, fina byar och trevliga människor. För min del tog resan slut i Tripoli där jag planerat lämna gruppen och flög hem till Europa igen, till de stora askmålnen från Island som orsakade en del problem, men det är en annan historia! Jag håller koll på er sida för att se om det dyker upp något spännande att följa med på igen.

 /Äventyraren Janne H

Kreera web&design Logo